TopReceptek.hu Húsételek Csirkehús Egyszerű serpenyős recept: burgonyás-sajtos körettel töltve
Egyszerű serpenyős recept: burgonyás-sajtos körettel töltve
Egyszerű serpenyős recept: burgonyás-sajtos körettel töltve
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   28.6.2022

Egyszerű serpenyős recept: burgonyás-sajtos körettel töltve

Finom, egyszerű fogás, ami kiadós ebédnek vagy vacsorának is megállja a helyét. A húst és köretet egyszerre készítjük, egyetlen serpenyőben. Szerző: Jaja

25 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Szükségünk lesz:

400 g
csirkemell
ízlés szerint
ízlés szerint
bors
1 db
tojás
100 g
sajt
2 db
burgonya
ízlés szerint
zsemlemorzsa
20 g
parmezán
30 ml
víz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A csirkemellet félbe vágjuk, kiklopfoljuk. Sózzuk és borsozzuk.
  2. A reszelt sajtot tálba tesszük, ráütjük a tojást, hozzáadjuk a nagy lyukú reszelőn lereszelt burgonyát – előtte a burgonyából a felesleges nedvességet kinyomjuk. Sózzuk, borsozzuk, alaposan elkeverjük.
  3. A hússzeletre rátesszük a burgonyás töltleéket, majd egy másik szelet hússal lefedjük. A zsemlemorzsát és parmezánt elkeverjük, ebbe forgatjuk bele a csirkét. A csirkét jó szorosan sütőpapírba csomagoljuk, száraz serpenyőbe tesszük, lefedjük.
  4. Így süjük közepes lángon, 10 percet. Megfordítjuk, ismét lefedjük, további 10 percig sütjük. Ezután tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása