Egyszerű serpenyős recept: burgonyás-sajtos körettel töltve

Egyszerű serpenyős recept: burgonyás-sajtos körettel töltve

Hozzáadta: TopPetra, 28.6.2022

Kategória: Csirkehús, Húsételek, Ebéd, Főétkezések, Vacsora

KÜLDÖTT KÉPEK

Finom, egyszerű fogás, ami kiadós ebédnek vagy vacsorának is megállja a helyét. A húst és köretet egyszerre készítjük, egyetlen serpenyőben. Szerző: Jaja

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 28.6.2022

Kategória: Csirkehús, Húsételek, Ebéd, Főétkezések, Vacsora

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

400 gcsirkemell
ízlés szerint
ízlés szerintbors
1 dbtojás
100 gsajt
2 dbburgonya
ízlés szerintzsemlemorzsa
20 gparmezán
30 mlvíz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A csirkemellet félbe vágjuk, kiklopfoljuk. Sózzuk és borsozzuk.
  2. A reszelt sajtot tálba tesszük, ráütjük a tojást, hozzáadjuk a nagy lyukú reszelőn lereszelt burgonyát – előtte a burgonyából a felesleges nedvességet kinyomjuk. Sózzuk, borsozzuk, alaposan elkeverjük.
  3. A hússzeletre rátesszük a burgonyás töltleéket, majd egy másik szelet hússal lefedjük. A zsemlemorzsát és parmezánt elkeverjük, ebbe forgatjuk bele a csirkét. A csirkét jó szorosan sütőpapírba csomagoljuk, száraz serpenyőbe tesszük, lefedjük.
  4. Így süjük közepes lángon, 10 percet. Megfordítjuk, ismét lefedjük, további 10 percig sütjük. Ezután tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás