TopReceptek.hu Húsételek Sertéshús Egyszerű sertéstekercs
Egyszerű sertéstekercs
Recept Egyszerű sertéstekercs
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Azok a csodás, családdal töltött ebédek! Imádom ezeket az alkalmakat, mert úgy érzem, mindenki kitesz magáért és a lehető legjobbat teszi ki a közös asztalra! Ilyenkor én is próbálok ügyes lenni, és pl. ezzel a kolbásszal és szalonnával töltött sertéstekerccsel megörvendeztetni a családot. Hát, nem egy gyors művelet, az igaz, érdemes már előző nap elkezdeni, de megéri! Burgonyával, salátával tálaltam. Szerző: Danka

TopPetra TopPetra    ·   29.12.2019

Egyszerű sertéstekercs

Azok a csodás, családdal töltött ebédek! Imádom ezeket az alkalmakat, mert úgy érzem, mindenki kitesz magáért és a lehető legjobbat teszi ki a közös asztalra! Ilyenkor én is próbálok ügyes lenni, és pl. ezzel a kolbásszal és szalonnával töltött sertéstekerccsel megörvendeztetni a családot. Hát, nem egy gyors művelet, az igaz, érdemes már előző nap elkezdeni, de megéri! Burgonyával, salátával tálaltam. Szerző: Danka

35 perc
Elkészítés
150 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Hús:

kb. 1,5 k
sertéscomb (csont nélkül)
400 g
grillkolbász vagy bajor fehér kolbász
100 g
szeletelt szalonna
őrölt édes pirospaprika
ízlés szerint őrölt kömény
ízlés szerint só, bors
ízlés szerint fokhagymapor
3 gerezd
fokhagyma
vöröshagyma
zsír
húsleves alaplé vagy víz+leveskocka
Recept elkészítése
Nyomtatás
35 perc
Elkészítés
150 perc
Sütés/főzés
  1. A receptet a hús előkészítésével kezdjük. A húst vékonyra szeleteljük, szükség szerint kiklopfoljuk, ízlés szerint mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk, fokhagymaporral és őrölt köménnyel megszórjuk, egy kevés olajjal megkenjük, felcsavarjuk és alufóliába csomagoljuk. Az így előkészített hússzeleteket hűtőszekrénybe tesszük és egy éjszakán keresztül pihentetjük.
  2. Másnap folytatjuk a munkát. A vöröshagymát apróra vágjuk, egy kevés zsíron elkezdjük üvegesre pirítani, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát. Addig pirítjuk, amíg a hagyma szépen megpuhul, közben kevergetjük, nehogy a fokhagyma odaégjen.
  3. A hússzeleteket kivesszük a hűtőszekrényből, kiterítjük őket, rátesszük a szalonnát. A grillkolbászt megsütjük, majd a grillkolbász kisült zsírjával megkenjük a szalonnát. A grillkolbászt, attól függ, mennyire vastag, vagy egészben, vagy hoszában félbe vágva rátesszük a szalonnával kibélelt hússzeletre. A hússzeleteket felcsavarjuk, hústűvel vagy fonallal rögzítjük, a tetejét pedig olajjal, sóval, borssal és őrölt édes pirospaprikával elkevert olajjal megkenjük – ettől gyönyörű színt kap!
  4. A felcsavart hússzeleteket tepsibe tesszük, mellé tesszük a fokhagymás vöröshagymát, egy kevés húslevessel felöntjük, lefedjük és 180 fokon kb. 2.5 órát sütjük. Szükség szerint húslevessel még felöntjük (ha sütés közben elpárolgott), a pecsenyelével pedig meglocsoljuk a húst. Ha nincs kéznél húsleves, akkor víz és leveskocka is tökéletesen megteszi.
  5. Amikor a hús már teljesen puha, levesszük a fedőt és rápirítunk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása