Egyszerű, sós töltött palacsinta

Akár vacsorának, akár vendégvárónak is tökéletes a sós, töltött palacsinta. Aki készített már palacsintát, annak a tészta sütése, palacsinta elkészítése nem fog gondot okozni. A palacsinták megtöltése már gyerekjáték, innentől kezdve pedig már csak fel kell csavarni, fóliába csomagolni, jól lehűteni, majd fogyasztani. Igazi finomság! A legjobb, hogy a feltétet mindenki saját ízlése szerint igazíthatja. Szerző: Triniti

Hozzáadta:, 26.3.2020
Kategória: Előételek, falatkák, Főételek, Sósak
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Egyszerű, sós töltött palacsinta

Hozzávalók

2 dbtojás
100 mltej
60 gkukoricakeményítő
csipet só
ízlés szerint petrezselyemzöld
sajtkrém kenéshez
sonka, füstölt lazac, sajt tölteléknek

Elkészítés menete

  1. Először a tésztát készítjük el. A tojást a tejjel, csipet sóval, keményítővel és aprított petrezselyemzölddel elkeverjük. Híg, palacsintatésztaszerű tésztát kapunk.
  2. A serpenyőben kevés olajat hevítünk és megsütjük a palacsintákat – nekem ebből a mennyiségből 3 palacsinta készült el.
  3. A palacsintákat fóliára tesszük. Megkenjük a sajtkrémmel, rátesszük a kiválasztott finom felétet, majd felcsavarjuk.
  4. A fóliával becsomagoljuk és legalább egy órára hűtőszekrénybe tesszük.
  5. Éles késsel felszeleteljük, tálaljuk.