Egyszerű, szaftos körtés sütemény

Recept Egyszerű, szaftos körtés sütemény
KÜLDÖTT KÉPEK

Ha szerencsénk van, akkor azért még tudunk jó minőségű körtét venni. Ehhez az egyszerű, szaftos körtés süteményhez nem is kell sok, kb. 4 darab, na meg a pompás lágy tészta. Amíg a tészta egy finom réteg körtével a sütőben sül, hozzá is láthatunk az öntethez, majd ezzel locsoljuk meg a tésztát, végül pedig készre sütjük. A végeredmény higgyétek el, magáért beszél! Szerző: Simona

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

4 dbkörte
100 gkristálycukor
2 dbtojás
1 dltej
150 gfinomliszt
3 ev. kanálolaj
1 csomagmézeskalács fűszerkeverék
csipet só

Öntet:

1 dbtojás
1 csomagfahéjas cukor
80 gvaj

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A cukrot a tojással és a csipet sóval habosra verjük – akkor jó, ha már kifehéredetett és tényleg pompásan habos. Elkeverjük a száraz hozzávalókkal, végül beledolgozzuk az olajat és a tejet.
  2. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a tészta felét pedig kivajazott tortaformába öntjük.
  3. A körtéket megmossuk, meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk, majd a körtehúst szép vékonyra szeleteljük. A formában lévő masszára szépen rápakoljuk a körteszeleteket, ráöntjük a maradék tésztát, elegyengetjük, betesszük a sütőbe és 30 perc alatt készre sütjük.
  4. Amíg a tészta sül, hozzálátunk az öntethez: a vajat felolvasztjuk, majd alaposan eldolgozzuk a tojással és a fahéjas cukorral. Kissé fel is melegíthetjük.
  5. A forró süteményt kivesszük a sütőből, villával megbökdössük, ráöntjük az öntetet.
  6. 20 percre visszatesszük a sütőbe, kihűtjük, felszeleteljük és tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás