Egyszerű tepsis egytálétel

Néha megesik, hogy nem tudok kellő mennyiségű időt szentelni a főzésnek, és ilyenkor használom ki azokat a remek kis recepteket, amikkel aránylag gyorsan finom ebéd vagy vacsora varázsolható az asztalra. Az egyszerű tepsis egytálétel nem más, mint gyorsan megpirított husi (kockára vagy csíkokra vágott csirkemell esetemben) egy sütőtálba dobva kedvenc zöldségeimmel és félpuhára főtt burgonyával, felöntve egy kis alaplével (ha nincs, húsleveskocka vízben feloldva is tökéletesen megteszi). Az egészet a sütőbe teszem, és addig sütöm, amíg a hús meg nem puhul.

Hozzáadta:, 26.2.2017
Kategória: Főételek
Egyszerű tepsis egytálétel

Hozzávalók

csirke- vagy disznóhús
héjában félpuhára főtt burgonya
1 fejfokhagyma
4 ev. kanálolívaolaj
1 dbpóréhagyma
ízlés szerint csiperke
200 mlalaplé
ízlés szerint őrölt pirospaprika, só, bors
1 dbcitrom szeletelve
1 dbnagy fej vöröshagyma
1 dbpaprika (kápia)
ízlés szerint paradicsom
ízlés szerint kakukkfű

Elkészítés menete

  1. A húst ízlés szerint fűszerezzük, hirtelen minden oldalát megpirítjuk, majd betesszük egy sütőtálba. Rárakjuk a félpuhára főtt, meghámozott burgonyát, megszórjuk édes pirospaprikával, rászórjuk a felszeletelt zöldséget (én a paradicsomot nem szeleteltem fel, hanem egészben raktam rá), a megpucolt fokhagymát (ezzel nem spóroltam), a szeletelt citromot, alaplével felöntjük és 180 fokon addig sütjük, amíg a hús meg nem puhul.
  2. Ha kell, akkor sütés közben alaplével felöntjük. Ez nálam még nem fordult elő, mert a zöldségek engedtek annyi levet, hogy pótolja az elpárolgott alaplét. A sütés alatt az ízek szépen összeérnek.
  3. Kiváló, gyors ebéd, amihez szabadon választhatjuk a húst és a zöldségeket is. Ha nagyon sietünk, akkor természetesen csirkehúst javaslok, az előbb megpuhul.

Blogom: Vaření a pečení s radostí