Egyszerű zabpelyhes szelet

Recept Egyszerű zabpelyhes szelet
KÜLDÖTT KÉPEK

A zabpehely számos hasznos tulajdonsággal rendelkezik. Nem meglepő hogy pompás édességeket, desszerteket is készítünk belőle. Egyik nagy kedvencem ez az egyszerű zabpelyhes recept. Nemcsak azért, mert finom, hanem azért is, mert szerintem egy kicsit egészségesebb, mint a megszokott és nehéz sütemények. Egy falat natúr joghurttal, esetleg vaníliacukorral elkevert tejföllel tálalom.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

125 gvaj
100 gnádcukor
90 gméz
1 ev. kanálreszelt narancshéj
200 gzabpehely
150 mltej
100 gtönkölybúza liszt
1 dbtojás

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A vajat, cukrot és a mézet felmelegítjük, majd addig keverjük, amíg egységes masszát nem kapunk.
  2. A zabpelyhet elkeverjük a narancs héjával és a liszttel, hozzáadjuk a tojást, a tejet, majd hozzáöntjük a vajas-cukros-mézes keveréket.
  3. A masszát egy kisebb tepsibe tesszük, majd 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük (ez kb. 30 perc). Tejföllel vagy natúrjoghurttal tálaljuk. Tálalás előtt felkockázzuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás