Egytojásos kuglóf majonézzel

Az egytojásos kuglóf majonézzel a majonézes kuglóf módosított változata. Az eredeti receptben csak majonéz szerepelt, de a biztonság kedvéért adtam hozzá egy tojást. A majonézben lényegében benne van a kuglófhoz szükséges olaj és tojás, így ezzel helyettesíthető ez a két alapanyag. Az egytojásos kuglóf majonézzel pompásra sikerült. A tésztája puha és szaftos, kellően édes, a diós tészta pedig egy kis pikantériát ad a kuglófnak. Legközelebb a tojást is elhagyom, és kipróbálom az eredeti majonézes kuglófot is.

Hozzáadta:, 18.2.2017
Kategória: Desszertek
Recept Egytojásos kuglóf majonézzel

Hozzávalók

1 dbtojás
250 gporcukor
250 mltej
250 mlmajonéz (Hellmanns Light majonézt használtam)
40 gkukoricakeményítő (vagy vanília ízű pudingpor)
275 grétesliszt
75 gdarált dió
1 csomag sütőpor (12g)
1 kv. kanálreszelt citromhéj

Elkészítés menete

  1. Egy tálba kimérünk 20 g keményítőt, beleszórjuk a sütőpor felét (6 g) és 175 g réteslisztet.
  2. Egy másik tálba beleszórjuk a darált diót, a maradék keményítőt, sütőport és réteslisztet.
  3. Egy harmadik tálban a tojást a cukorral habosra verjük, majd beledolgozzuk a majonézt, hozzáadjuk a tejet és a citrom reszelt héját.
  4. A folyékony keveréket két részre osztjuk. Az egyikbe belekeverjük az első tálban lévő száraz keveréket (keményítő, liszt, sütőpor), a másikba pedig a diós keveréket.
  5. A kuglóf formát vajjal kikenjük és rétesliszttel vagy zsemlemorzsával beszórjuk.
  6. A formába beleöntjük a világos, dió néküli keveréket, majd erre kerül a diós keverék. Ha szeretnénk, akkor a forma mentén egyszer-kétszer keverhetünk rajta egy főzőkanál nyelével. Ez a lépés természetesen kihagyható.
  7. A kuglófot 160 fokon 50 percig sütjük (igazodjunk a sütőnkhöz)

Forrás: Recepty z mojej kuchyne