Egytojásos kuglóf majonézzel

Hozzáadta: Alexa96, 18.2.2017
Kategória: Desszertek, sütemények, Kuglófok, Pudingos receptek, Édes sütemények
Az egytojásos kuglóf majonézzel a majonézes kuglóf módosított változata. Az eredeti receptben csak majonéz szerepelt, de a biztonság kedvéért adtam hozzá egy tojást. A majonézben lényegében benne van a kuglófhoz szükséges olaj és tojás, így ezzel helyettesíthető ez a két alapanyag. Az egytojásos kuglóf majonézzel pompásra sikerült. A tésztája puha és szaftos, kellően édes, a diós tészta pedig egy kis pikantériát ad a kuglófnak. Legközelebb a tojást is elhagyom, és kipróbálom az eredeti majonézes kuglófot is.
Hozzáadta: Alexa96, 18.2.2017
Kategória: Desszertek, sütemények, Kuglófok, Pudingos receptek, Édes sütemények
ALAPANYAGOK
- Egy tálba kimérünk 20 g keményítőt, beleszórjuk a sütőpor felét (6 g) és 175 g réteslisztet.
- Egy másik tálba beleszórjuk a darált diót, a maradék keményítőt, sütőport és réteslisztet.
- Egy harmadik tálban a tojást a cukorral habosra verjük, majd beledolgozzuk a majonézt, hozzáadjuk a tejet és a citrom reszelt héját.
- A folyékony keveréket két részre osztjuk. Az egyikbe belekeverjük az első tálban lévő száraz keveréket (keményítő, liszt, sütőpor), a másikba pedig a diós keveréket.
- A kuglóf formát vajjal kikenjük és rétesliszttel vagy zsemlemorzsával beszórjuk.
- A formába beleöntjük a világos, dió néküli keveréket, majd erre kerül a diós keverék. Ha szeretnénk, akkor a forma mentén egyszer-kétszer keverhetünk rajta egy főzőkanál nyelével. Ez a lépés természetesen kihagyható.
- A kuglófot 160 fokon 50 percig sütjük (igazodjunk a sütőnkhöz)
Forrás: Recepty z mojej kuchyne