TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Legjobb desszertek Sajttorta Egzotikus sajttorta kókusszal és ananásszal
Egzotikus sajttorta kókusszal és ananásszal
Recept Egzotikus sajttorta kókusszal és ananásszal
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A legjobb sajttorta, amit valaha kóstoltam! Egyszerű az elkészítése, az íze pedig magáért beszél! Aki szereti az ananászt és a kókuszt, annak ki kell próbálni! Szerző: Adanecka

TopPetra TopPetra    ·   10.10.2021

Egzotikus sajttorta kókusszal és ananásszal

A legjobb sajttorta, amit valaha kóstoltam! Egyszerű az elkészítése, az íze pedig magáért beszél! Aki szereti az ananászt és a kókuszt, annak ki kell próbálni! Szerző: Adanecka

Alapanyagok

Alap:

200 g
kókuszos keksz
100 g
kókuszreszelék
100 g
olvasztott vaj

Krém:

500 g
mascarpone
1 db
Kókusztejszín konerv (400 ml)
1 db
sűrített tej konzerv
1 db
ananászkonzerv
4 db
tojás
3 ev. kanál
kukoricakeményítő

Öntet:

200 ml
tejföl
kókuszlikőr
kókuszreszelék díszítéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A kekszet széttörjük, elkeverjük a kókuszreszelékkel és olvasztott vajjal. A kapott kekszes masszát 25 cm átmérőjű forma aljára tesszük, lenyomkodjuk. Hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A mascarponet, kókusztejszínt (csak a tejszín részt, a levet leöntjük), sűrített tejet alaposan eldolgozzuk. Hozzáadjuk a tojást, a keményítőt, a leturmixolt ananászt (a levét felfogjuk, az ananászt pedig leturmixoljuk, majd 350 ml-ig felöntjük az ananász felfogott levével).
  3. Az ananászos keveréket rákenjük a kekszes alapra, 160 fokon 60-70 percig sütjük.
  4. A sütőt kikapcsoljuk, majd a sütőben hagyjuk kihűlni a sajttortát. Hűtőshzekrénybe tesszük, legalább 6 órára. A kihűlt sajttorta tetejére kenjük a tejfölös-kókuszlikőrös keveréket. Ízlés szerint cukrozhatjuk is. A tetejét kókuszreszelékkel megszórjuk.

Inspiráció: Aďkine recepty

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása