Egzotikus sajttorta kókusszal és ananásszal

Hozzáadta: TopPetra, 10.10.2021
Kategória: Torták, Ananász, Gyümölcs szerint, Édes torták, Sajttorta, Legjobb desszertek, Desszertek, sütemények
KÜLDÖTT KÉPEK
A legjobb sajttorta, amit valaha kóstoltam! Egyszerű az elkészítése, az íze pedig magáért beszél! Aki szereti az ananászt és a kókuszt, annak ki kell próbálni! Szerző: Adanecka
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 10.10.2021
Kategória: Torták, Ananász, Gyümölcs szerint, Édes torták, Sajttorta, Legjobb desszertek, Desszertek, sütemények
ALAPANYAGOK
Alap:
200 gkókuszos keksz
100 gkókuszreszelék
100 golvasztott vaj
Krém:
500 gmascarpone
1 dbKókusztejszín konerv (400 ml)
1 dbsűrített tej konzerv
1 dbananászkonzerv
4 dbtojás
3 ev. kanálkukoricakeményítő
Öntet:
200 mltejföl
kókuszlikőr
kókuszreszelék díszítéshez
- A kekszet széttörjük, elkeverjük a kókuszreszelékkel és olvasztott vajjal. A kapott kekszes masszát 25 cm átmérőjű forma aljára tesszük, lenyomkodjuk. Hűtőszekrénybe tesszük.
- A mascarponet, kókusztejszínt (csak a tejszín részt, a levet leöntjük), sűrített tejet alaposan eldolgozzuk. Hozzáadjuk a tojást, a keményítőt, a leturmixolt ananászt (a levét felfogjuk, az ananászt pedig leturmixoljuk, majd 350 ml-ig felöntjük az ananász felfogott levével).
- Az ananászos keveréket rákenjük a kekszes alapra, 160 fokon 60-70 percig sütjük.
Inspiráció: Aďkine recepty
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Exotický cheesecake s kokosem a ananasem.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS