Egzotikus sajttorta kókusszal és ananásszal

Recept Egzotikus sajttorta kókusszal és ananásszal
KÜLDÖTT KÉPEK

A legjobb sajttorta, amit valaha kóstoltam! Egyszerű az elkészítése, az íze pedig magáért beszél! Aki szereti az ananászt és a kókuszt, annak ki kell próbálni! Szerző: Adanecka

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

Alap:

200 gkókuszos keksz
100 gkókuszreszelék
100 golvasztott vaj

Krém:

500 gmascarpone
1 dbKókusztejszín konerv (400 ml)
1 dbsűrített tej konzerv
1 dbananászkonzerv
4 dbtojás
3 ev. kanálkukoricakeményítő

Öntet:

200 mltejföl
kókuszlikőr
kókuszreszelék díszítéshez

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A kekszet széttörjük, elkeverjük a kókuszreszelékkel és olvasztott vajjal. A kapott kekszes masszát 25 cm átmérőjű forma aljára tesszük, lenyomkodjuk. Hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A mascarponet, kókusztejszínt (csak a tejszín részt, a levet leöntjük), sűrített tejet alaposan eldolgozzuk. Hozzáadjuk a tojást, a keményítőt, a leturmixolt ananászt (a levét felfogjuk, az ananászt pedig leturmixoljuk, majd 350 ml-ig felöntjük az ananász felfogott levével).
  3. Az ananászos keveréket rákenjük a kekszes alapra, 160 fokon 60-70 percig sütjük.
  4. A sütőt kikapcsoljuk, majd a sütőben hagyjuk kihűlni a sajttortát. Hűtőshzekrénybe tesszük, legalább 6 órára. A kihűlt sajttorta tetejére kenjük a tejfölös-kókuszlikőrös keveréket. Ízlés szerint cukrozhatjuk is. A tetejét kókuszreszelékkel megszórjuk.

Inspiráció: Aďkine recepty

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás