TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Banán Elefántkönnycsepp - FOTÓKKAL
Elefántkönnycsepp - FOTÓKKAL
Recept Elefántkönnycsepp - FOTÓKKAL
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Az elefántkönnycsepp sütemény nálunk szorosan kapcsolódik az ünnepségekhez, születésnapokhoz, esküvőkhöz. Szinte minden alkalommal találkozok vele, és nem is csodálom, mert nagyon finom, frissítő és puha desszert. A minap otthon is megpróbálkoztam az elkészítésével, és nagy sikert arattam vele a család körében. Talán külalakra nem olyan szép, mint a bolti elefántkönnycsepp, az íze viszont fantasztikus. Az elkészítése egyáltalán nem bonyolult, csak kakaós piskótatészta kell hozzá, némi diós töltelék, és egy kis banán.

Alexa96    ·   4.4.2017

Elefántkönnycsepp - FOTÓKKAL

Az elefántkönnycsepp sütemény nálunk szorosan kapcsolódik az ünnepségekhez, születésnapokhoz, esküvőkhöz. Szinte minden alkalommal találkozok vele, és nem is csodálom, mert nagyon finom, frissítő és puha desszert. A minap otthon is megpróbálkoztam az elkészítésével, és nagy sikert arattam vele a család körében. Talán külalakra nem olyan szép, mint a bolti elefántkönnycsepp, az íze viszont fantasztikus. Az elkészítése egyáltalán nem bonyolult, csak kakaós piskótatészta kell hozzá, némi diós töltelék, és egy kis banán.

Alapanyagok

Tészta:

6 db
tojás
150 g
porcukor
40 g
kakaó
60 g
rétesliszt
1 kv. kanál
sütőpor

Krém:

150 g
darált dió
150 ml
tej
250 g
vaj
2 db
vaníliacukor
4 ev. kanál
porcukor
banán
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojások sárgáját a cukorral habosra verjük. Hozzáadjuk a kakaóval és sütőporral elkevert lisztet, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét. A tésztát 200 fokos sütőben, sütőpapírral kibélelt tepsiben megsütjük.
  2. A megsült tésztát egy nyújtódeszkára borítjuk és lehúzzuk róla a sütőpapírt. A közepére egy felcsavart kendőt teszünk és erre fordítjuk rá a tésztát (ahogy az a képen is látszik).
  3. Elkészítjük a krémet. Egy edényben felforraljuk a tejet, majd hozzáadjuk a darált diót. Alaposan elkeverjük, majd kihűtjük.
  4. A vajat a cukorral habosra verjük. Fokozatosan hozzáadjuk a kihűlt diós keveréket, majd alaposan eldolgozzuk. A diós krémet rákenjük a tésztára. Nem használjuk ez az összes krémet, egy keveset hagyunk a süti bekenéséhez is. A tészta közepére rakjuk a banánt. A tésztát ezután ismét félbe hajtjuk.
  5. A sütit a maradék krémmel megkenjük. a tetejét csokoládéval díszítjük. Hűtőbe tesszük, megvárjuk, míg megköt, és tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása