Elefántkönnycsepp - FOTÓKKAL

Az elefántkönnycsepp sütemény nálunk szorosan kapcsolódik az ünnepségekhez, születésnapokhoz, esküvőkhöz. Szinte minden alkalommal találkozok vele, és nem is csodálom, mert nagyon finom, frissítő és puha desszert. A minap otthon is megpróbálkoztam az elkészítésével, és nagy sikert arattam vele a család körében. Talán külalakra nem olyan szép, mint a bolti elefántkönnycsepp, az íze viszont fantasztikus. Az elkészítése egyáltalán nem bonyolult, csak kakaós piskótatészta kell hozzá, némi diós töltelék, és egy kis banán.

Hozzáadta:, 4.4.2017
Kategória: Desszertek, Sütemények
Recept Elefántkönnycsepp - FOTÓKKAL

Hozzávalók

Tészta:
6 dbtojás
150 gporcukor
40 gkakaó
60 grétesliszt
1 kv. kanálsütőpor
Krém:
150 gdarált dió
150 mltej
250 gvaj
2 dbvaníliacukor
4 ev. kanálporcukor
banán

Elkészítés menete

  1. A tojások sárgáját a cukorral habosra verjük. Hozzáadjuk a kakaóval és sütőporral elkevert lisztet, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét. A tésztát 200 fokos sütőben, sütőpapírral kibélelt tepsiben megsütjük.
  2. A megsült tésztát egy nyújtódeszkára borítjuk és lehúzzuk róla a sütőpapírt. A közepére egy felcsavart kendőt teszünk és erre fordítjuk rá a tésztát (ahogy az a képen is látszik).
  3. Elkészítjük a krémet. Egy edényben felforraljuk a tejet, majd hozzáadjuk a darált diót. Alaposan elkeverjük, majd kihűtjük.
  4. A vajat a cukorral habosra verjük. Fokozatosan hozzáadjuk a kihűlt diós keveréket, majd alaposan eldolgozzuk. A diós krémet rákenjük a tésztára. Nem használjuk ez az összes krémet, egy keveset hagyunk a süti bekenéséhez is. A tészta közepére rakjuk a banánt. A tésztát ezután ismét félbe hajtjuk.
  5. A sütit a maradék krémmel megkenjük. a tetejét csokoládéval díszítjük. Hűtőbe tesszük, megvárjuk, míg megköt, és tálaljuk.