Elefántkönnycsepp

Az elefántkönnycsepp sütemény az egyik kedvenc diós édességem. Amikor először készítettem, és egyáltalán amikor először találkoztam vele, azt hittem, hogy ez egy nagyon bonyolult recept, ami rengeteg konyhai rutint érdemel. Az igazság az, hogy egyáltalán nem bonyolult, sőt, még gyors is. A tészta gyorsan elkészül, amíg sül, a krém következik, a kihűlt tészta megkenése lekvárral és krémmel, 1-2 banán, félbehajtás, és a maradék krém a felszínére.

Hozzáadta:Viki78, 17.6.2017
Kategória: Desszertek, Sütemények
Elefántkönnycsepp

Hozzávalók

Tészta:
3 dbtojás
2 ev. kanálrétesliszt
1 ev. kanálkakaó
3 ev. kanálporcukor
1 kv. kanálsütőpor
Krém:
250 gvaj
4 ev. kanálporcukor
1 csomagvaníliacukor
75 gdarált dió
4 ev. kanálmeleg tej
2 dbbanán
darált dió díszítéshez

Elkészítés menete

  1. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, ezután fokozatosan hozzáadjuk és belekeverjük a cukrot és a tojások sárgáját. Ezután hozzáadjuk a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet. A tésztát egy kisebb, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és 15-20 perc alatt, 180 fokon készre sütjük.
  2. Az elkészült tésztát kihűtjük, lekvárral megkenjük.
  3. A vajat a vaníliacukorral habosra verjük, majd hozzáadjuk a meleg tejjel elkevert darált diót. Egységes állagú krémet dolgozunk a hozzávalókból.
  4. Az így elkészített krémet rákenjük a lekváros sütemény tetejére. A közepére rátesszük a banánt, majd a tésztát a banán körül felhajtjuk. Kívülről a maradék diós krémmel megkenjük, felszeleteljük és tálaljuk. Jó étvágyat!