TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Banán Elefántkönnycsepp
Elefántkönnycsepp
Recept Elefántkönnycsepp
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Viki78    ·   17.6.2017

Elefántkönnycsepp

Az elefántkönnycsepp sütemény az egyik kedvenc diós édességem. Amikor először készítettem, és egyáltalán amikor először találkoztam vele, azt hittem, hogy ez egy nagyon bonyolult recept, ami rengeteg konyhai rutint érdemel. Az igazság az, hogy egyáltalán nem bonyolult, sőt, még gyors is. A tészta gyorsan elkészül, amíg sül, a krém következik, a kihűlt tészta megkenése lekvárral és krémmel, 1-2 banán, félbehajtás, és a maradék krém a felszínére.

Alapanyagok

Tészta:

3 db
tojás
2 ev. kanál
rétesliszt
1 ev. kanál
kakaó
3 ev. kanál
porcukor
1 kv. kanál
sütőpor

Krém:

250 g
vaj
4 ev. kanál
porcukor
1 csomag
vaníliacukor
75 g
darált dió
4 ev. kanál
meleg tej
2 db
banán
darált dió díszítéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, ezután fokozatosan hozzáadjuk és belekeverjük a cukrot és a tojások sárgáját. Ezután hozzáadjuk a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet. A tésztát egy kisebb, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és 15-20 perc alatt, 180 fokon készre sütjük.
  2. Az elkészült tésztát kihűtjük, lekvárral megkenjük.
  3. A vajat a vaníliacukorral habosra verjük, majd hozzáadjuk a meleg tejjel elkevert darált diót. Egységes állagú krémet dolgozunk a hozzávalókból.
  4. Az így elkészített krémet rákenjük a lekváros sütemény tetejére. A közepére rátesszük a banánt, majd a tésztát a banán körül felhajtjuk. Kívülről a maradék diós krémmel megkenjük, felszeleteljük és tálaljuk. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása