Elefántkönnycsepp

Recept Elefántkönnycsepp
KÜLDÖTT KÉPEK

Az elefántkönnycsepp sütemény az egyik kedvenc diós édességem. Amikor először készítettem, és egyáltalán amikor először találkoztam vele, azt hittem, hogy ez egy nagyon bonyolult recept, ami rengeteg konyhai rutint érdemel. Az igazság az, hogy egyáltalán nem bonyolult, sőt, még gyors is. A tészta gyorsan elkészül, amíg sül, a krém következik, a kihűlt tészta megkenése lekvárral és krémmel, 1-2 banán, félbehajtás, és a maradék krém a felszínére.

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

Tészta:

3 dbtojás
2 ev. kanálrétesliszt
1 ev. kanálkakaó
3 ev. kanálporcukor
1 kv. kanálsütőpor

Krém:

250 gvaj
4 ev. kanálporcukor
1 csomagvaníliacukor
75 gdarált dió
4 ev. kanálmeleg tej
2 dbbanán
darált dió díszítéshez

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, ezután fokozatosan hozzáadjuk és belekeverjük a cukrot és a tojások sárgáját. Ezután hozzáadjuk a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet. A tésztát egy kisebb, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és 15-20 perc alatt, 180 fokon készre sütjük.
  2. Az elkészült tésztát kihűtjük, lekvárral megkenjük.
  3. A vajat a vaníliacukorral habosra verjük, majd hozzáadjuk a meleg tejjel elkevert darált diót. Egységes állagú krémet dolgozunk a hozzávalókból.
  4. Az így elkészített krémet rákenjük a lekváros sütemény tetejére. A közepére rátesszük a banánt, majd a tésztát a banán körül felhajtjuk. Kívülről a maradék diós krémmel megkenjük, felszeleteljük és tálaljuk. Jó étvágyat!
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás