Elenállhatatlan csirketócsni

Az ellenállhatatlan csirketócsni a csirkehús egy számomra is új és meglepő felhasználási módja. Az elkészítése rendkívül egyszerű, a végeredmény pedig magáért beszél. Titka, hogy a csirkehúst jó kicsire felkockázzuk, de mégse darájuk. Ez veszi el a legtöbb időt, de innentől kezdve az elkészítése már gyerekjáték. Csak hozzáadjuk a többi alapanyagot, majd egy kanál segítségével kis kupacokat rakunk a forró serpenyőbe, korongokat formázunk, és mindkét felét aranyszínűre sütjük. Mióta elkészítettem, a család csak azt kérdezi, mikor kapnak ismét.

Hozzáadta:, 18.7.2017
Kategória: Főételek
Elenállhatatlan csirketócsni

Hozzávalók

4 dbcsirkemell vagy csirkecomb
3 dbtojás
4 ev. kanáltejföl
4 ev. kanálbúzafinomliszt
3 gerezdfokhagyma
só és bors
snidling díszítéshez
petrezselyemzöld
olaj

Elkészítés menete

  1. A csirkemellet alaposan megmossuk és megszárítjuk.
  2. A csirkehúst felkockázzuk – próbáljuk minél kisebbre. A húst sózzuk és borsozzuk.
  3. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a tojást, a tejfölt, az apróra vágott petrezselymet és a lisztet. Alaposan eldolgozzuk.
  4. Egy serpenyőben olajat hevítünk és kis adagokban kisütjük a csirkehúsos tésztát. A korongok mindkét oldalát aranyszínűre sütjük.
  5. Minél kisebbek a húsdarabok, annál jobban összeérnek az ízek, és a lepénykék állaga annál lágyabb lesz.