Élesztő nélküli túrós fánk

Recept Élesztő nélküli túrós fánk
KÜLDÖTT KÉPEK

Én és a családom imádjuk a fánkokat, de az egyik hétvégén nagyon siettem és nem volt időm tésztát keleszteni. Hogy mégis eleget tegyek a család kívánságának, elkészítettem ezt az élesztő nélküli túrós fánkot. Először nagyobb korongokat csináltam, aminek kiszaggattam a közepét, de a kis, kiszaggatott korongokat is kisütöttem. Nagy sikert arattam vele, így nem kérdéses, hogy a klasszikus fánk mellett ez a recept is terítékre kerül, és nemcsak farsang alkalmával.

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

3 bögrebúzafinomliszt
1/2 kgtúró
4 dbtojás
1/2 bögreolvasztott vaj
1 bögrekristálycukor
1 ev. kanálsütőpor
1 ev. kanálrum
1/2 kv. kanál

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A túrót kis lyukú reszelőn lereszeljük vagy áttörjük, majd elkeverjük a többi hozzávalóval: liszttel, tojással, vajjal, cukorral, sütőporral, rummal és a sóval.
  2. Sima állagú tésztát gyúrunk, amit több kisebb adagra szaggatunk. Mindegyik kis tésztakupacból kb. 1 cm vastagságú tésztát gyúrunk, majd egy pohár vagy szaggató segítségével korongokat szaggatunk ki a tésztából. A korongok közepéből szintén kis lyukat szaggatunk ki.
  3. A kiszaggatott tésztát forró olajban aranyszínűre sütjük.
  4. A sült fánkokat konyhai papírtörlőre tesszük, hogy megszabaduljon a felesleges olajtók. A tetejét porcukorral megszórjuk és tálaljuk. Jó étvágyat!
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás