Ellenállhatatlan banánkenyér karamellás banánnal

Recept Ellenállhatatlan banánkenyér karamellás banánnal
KÜLDÖTT KÉPEK

Banánkenyér, amihez a banánt karamellbe forgattam. Kapott még egy kevés aprított diót is. Édes finomság, ami feldobja a napot. Szerző: Mineralka

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Banános alap:

3 dbbanán
1 dbcitrom leve
60 gkristálycukor
30 gvaj
50 gaprított dió

Tészta:

2 dbtojás
1 csomagvaníliacukor
60 mlolaj
120 mltej
200 gbúzafinomliszt
1 csomagsütőpor

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A banánt felkarikázzuk, citrom levével meglocsoljuk. A cukorból karamellt készítünk, hozzáadjuk a vajat, felolvadásig keverjük. Beleszórjuk a banánt és a diót is. Elkeverjük, levesszük a lángról.
  2. A tojást a vaníliacukorral kikeverjük, hozzáadjuk az olajat, a tejet, a sütőporral elkevert lisztet.
  3. A tésztába belekeverjük a karamellás banánt.
  4. A sütőformát vajjal kikenjük, beletesszük a tésztát. 28x11 cm-es sütőformát használtam.
  5. 180 fokon 35 percig sütjük.
  6. Porcukorral megszórjuk, felszeletlejük, tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás