Ellenállhatatlan diós krémes

Nem túlzok, ha azt írom le, hogy ez az ellenállhatatlan diós krémes eszméletlenük finom. Sok féle elkészítési móddal találkoztam, de nekem ez a recept vált be a legjobban. A két réteg puha tészta, a vaníliapudingos-vajas krém és a tejszínhab mind hozzájárulnak ahhoz, hogy ez a sütemény maradandó élményt nyújtson. Egy kis ügyességgel és tapasztalattal az elkészítése sem jelenthet gondot. Szerző: Mineralka

Hozzáadta:, 18.5.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Pudingos receptek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Ellenállhatatlan diós krémes

Hozzávalók

Tészta:
80 gkristálycukor
100 gdarált dió
100 gőrölt piskóta
5 dbtojásfehérje
2 dbtojássárga
50 mlolaj
1 kv. kanálsütőpor
Krém:
3 dbtojássárga
2 csomagvanília ízű pudingpor
5 ev. kanálkristálycukor
700 mltej
100 gvaj
Szükségünk lesz még:
300 mlhabtejszín
csokoládé díszítéshez

Elkészítés menete

  1. Először a krémet készítjük el. 500 ml tejet felteszünk főni. A maradék tejben elkeverjük a pudingport, a tojássárgát és a cukrot. Hozzáöntjük a forró tejhez és sűrű pudingot főzünk. Kihűtjük, majd kanalanként belekeverjük a habosra vert vajat. Addig dolgozzuk, amíg sima, krémes nem lesz a krém
  2. A következő lépés a tészta. A tojásfehérjét a cukor felével kemény habbá verjük. A tojássárgát a maradék cukorral habosra verjük, hozzáadjuk az olajat és az őrölt piskótával, sütőporral elkevert diót. Végül óvatosan beledolgozzuk a tojásfehérjét.
  3. A kapott tészta elég tömény, de nem baj. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük és elegyengetjük. 180 fokon 8-10 percig sütjük.
  4. Miután a tészta kihűlt, ketté vágjuk. Az egyik tésztalapra rákenjük a krémet, majd lefedjük a másik tésztalappal. Tetejét tejszínhabbal megkenjük, reszelt csokoládéval díszatjük.