Ellenállhatatlan diós krémes

Recept Ellenállhatatlan diós krémes
KÜLDÖTT KÉPEK

Nem túlzok, ha azt írom le, hogy ez az ellenállhatatlan diós krémes eszméletlenük finom. Sok féle elkészítési móddal találkoztam, de nekem ez a recept vált be a legjobban. A két réteg puha tészta, a vaníliapudingos-vajas krém és a tejszínhab mind hozzájárulnak ahhoz, hogy ez a sütemény maradandó élményt nyújtson. Egy kis ügyességgel és tapasztalattal az elkészítése sem jelenthet gondot. Szerző: Mineralka

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

80 gkristálycukor
100 gdarált dió
100 gőrölt piskóta
5 dbtojásfehérje
2 dbtojássárga
50 mlolaj
1 kv. kanálsütőpor

Krém:

3 dbtojássárga
2 csomagvanília ízű pudingpor
5 ev. kanálkristálycukor
700 mltej
100 gvaj

Szükségünk lesz még:

300 mlhabtejszín
csokoládé díszítéshez

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Először a krémet készítjük el. 500 ml tejet felteszünk főni. A maradék tejben elkeverjük a pudingport, a tojássárgát és a cukrot. Hozzáöntjük a forró tejhez és sűrű pudingot főzünk. Kihűtjük, majd kanalanként belekeverjük a habosra vert vajat. Addig dolgozzuk, amíg sima, krémes nem lesz a krém
  2. A következő lépés a tészta. A tojásfehérjét a cukor felével kemény habbá verjük. A tojássárgát a maradék cukorral habosra verjük, hozzáadjuk az olajat és az őrölt piskótával, sütőporral elkevert diót. Végül óvatosan beledolgozzuk a tojásfehérjét.
  3. A kapott tészta elég tömény, de nem baj. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük és elegyengetjük. 180 fokon 8-10 percig sütjük.
  4. Miután a tészta kihűlt, ketté vágjuk. Az egyik tésztalapra rákenjük a krémet, majd lefedjük a másik tésztalappal. Tetejét tejszínhabbal megkenjük, reszelt csokoládéval díszatjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás