TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Pudingos receptek Ellenállhatatlan diós krémes
Ellenállhatatlan diós krémes
Recept Ellenállhatatlan diós krémes
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   18.5.2018

Ellenállhatatlan diós krémes

Nem túlzok, ha azt írom le, hogy ez az ellenállhatatlan diós krémes eszméletlenük finom. Sok féle elkészítési móddal találkoztam, de nekem ez a recept vált be a legjobban. A két réteg puha tészta, a vaníliapudingos-vajas krém és a tejszínhab mind hozzájárulnak ahhoz, hogy ez a sütemény maradandó élményt nyújtson. Egy kis ügyességgel és tapasztalattal az elkészítése sem jelenthet gondot. Szerző: Mineralka

40 perc
Elkészítés
10 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

80 g
kristálycukor
100 g
darált dió
100 g
őrölt piskóta
5 db
tojásfehérje
2 db
tojássárga
50 ml
olaj
1 kv. kanál
sütőpor

Krém:

3 db
tojássárga
2 csomag
vanília ízű pudingpor
5 ev. kanál
kristálycukor
700 ml
tej
100 g
vaj

Szükségünk lesz még:

300 ml
habtejszín
csokoládé díszítéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Először a krémet készítjük el. 500 ml tejet felteszünk főni. A maradék tejben elkeverjük a pudingport, a tojássárgát és a cukrot. Hozzáöntjük a forró tejhez és sűrű pudingot főzünk. Kihűtjük, majd kanalanként belekeverjük a habosra vert vajat. Addig dolgozzuk, amíg sima, krémes nem lesz a krém
  2. A következő lépés a tészta. A tojásfehérjét a cukor felével kemény habbá verjük. A tojássárgát a maradék cukorral habosra verjük, hozzáadjuk az olajat és az őrölt piskótával, sütőporral elkevert diót. Végül óvatosan beledolgozzuk a tojásfehérjét.
  3. A kapott tészta elég tömény, de nem baj. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük és elegyengetjük. 180 fokon 8-10 percig sütjük.
  4. Miután a tészta kihűlt, ketté vágjuk. Az egyik tésztalapra rákenjük a krémet, majd lefedjük a másik tésztalappal. Tetejét tejszínhabbal megkenjük, reszelt csokoládéval díszatjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása