TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Áfonya Ellenállhatatlan gyümölcsös máktorta
Ellenállhatatlan gyümölcsös máktorta
Recept Ellenállhatatlan gyümölcsös máktorta
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Ellenállhatatlan gyümölcsös torta vaníliakrémmel és csokiöntettel. A krémbe fehér csoki is került. A recept időigényes, de érdemes kipróbálni! Szerencsére nem bonyolult, és szerintem kezdő szakácsok is bátran nekiláthatnak. Szerző: Karambola

TopPetra TopPetra    ·   7.11.2021

Ellenállhatatlan gyümölcsös máktorta

Ellenállhatatlan gyümölcsös torta vaníliakrémmel és csokiöntettel. A krémbe fehér csoki is került. A recept időigényes, de érdemes kipróbálni! Szerencsére nem bonyolult, és szerintem kezdő szakácsok is bátran nekiláthatnak. Szerző: Karambola

55 perc
Elkészítés
45 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta 2x:

3 db
tojásfehérje
3 ev. kanál
kristálycukor
3 ev. kanál
mák
1 ev. kanál
rétesliszt
1/2 bcsomag
sütőpor

Gyümölcsös réteg:

450 g
erdei gyümölcs
3 ev. kanál
kristálycukor
1 ev. kanál
víz
1 csomag
vanília ízű pudingpor
100 ml
víz

Krém:

6 db
tojássárga
8 ev. kanál
kristálycukor
30 g
burgonyakeményítő
1 csomag
vaníliapuding
500 ml
tej
100 g
fehér csoki
100 g
vaj
200 ml
habtejszín

Öntet:

150 g
csokoládé
150 g
habtejszín
Recept elkészítése
Nyomtatás
55 perc
Elkészítés
45 perc
Sütés/főzés
  1. A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a darált mákot. Elkeverjük, kör alakú sütőformába tesszük (amit sütőpapírral kibélelünk), 180 fokon 15 percig sütjük. Kihűtjük, kivesszük a formából. Ugyanígy készítjük el a második adag tésztát is.
  2. Az erdei gyümölcsöt edénye tesszük, hozzáadjuk az egy kanál vizet és a cukrot is. Elkezdjük melegíteni. Amikor felforrt, leturmixoljuk. Belekeverjük a vízben elkevert pudingport, sűrű pudingot főzünk, majd ezzel kenjük meg a tésztalapokat. Kihűtjük.
  3. A tojássárgát a cukorral habosra verjük. 200 ml tejben elkeverjük a keményítőt és pudingport, ezt is hozzáadjuk. 300 ml tejet felmelegítünk, hozzáadjuk a tojássárgás keveréket, sűrű krémet főzünk. A forró, sűrű krémbe beletörjük a csokoládét és addig mixereljük, amíg a csoki el nem keveredik. Kihűtjük, majd beleforgatjuk a tejszínhabot.
  4. A kör alakú sütőforma aljára tesszük a gyümölcsös krémmel megkent tészalapot, erre kerül a vaníliás krém fele. Lefedjük a másik tésztalappal, erre kerül a maradék krém. A csokit és tejszínt edénybe tesszük, addig melegítjük, míg a csoki fel nem olvad. Rácsorgatjuk a süti tetejére. Hűtőszekrénybe tesszük, majd miután minden réteg megkötött, tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása