TopReceptek.hu Főétkezések Reggeli Ellenállhatatlan házi kenyér ropogós héjjal
Ellenállhatatlan házi kenyér ropogós héjjal
Recept Ellenállhatatlan házi kenyér ropogós héjjal
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Nem állítom, hogy tapasztalt pék vagyok, de azért pár kenyeret már én is készítettem. Szeretem, ha egy recept egyszerű. Persze a házi kovász csodálatos dolog, lehet a tésztát akár napokig is készíteni, de ha éppen időszűkében vagyok, akkor mindig az egyszerűbb megoldást választom.

TopPetra TopPetra    ·   12.11.2023

Ellenállhatatlan házi kenyér ropogós héjjal

Nem állítom, hogy tapasztalt pék vagyok, de azért pár kenyeret már én is készítettem. Szeretem, ha egy recept egyszerű. Persze a házi kovász csodálatos dolog, lehet a tésztát akár napokig is készíteni, de ha éppen időszűkében vagyok, akkor mindig az egyszerűbb megoldást választom.

35 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
400 ml
langyos víz
2 evőkanál
kristálycukor
1 evőkanál
szárított élesztő
4 evőkanál
olaj
700 g
búzafinomliszt
2 kávéskanál
Recept elkészítése
Nyomtatás
35 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
  1. A langyos vizet dagasztótálba öntjük, hozzáadjuk a cukrot, élesztőport, olajat. Fokozatosan hozzáadjuk az átszitált lisztet és a sót. Tészta állagúra dolgozzuk.
  2. A tésztát vékony lappá formázzuk, majd jobb és bal oldalról is behajtogatjuk. 90 fokkal elforgatjuk, felcsavarjuk. Kinyújtjuk, majd a hajtogatást és csavarást még kétszer megismételjük.
  3. Végül cipót formázunk, tepsire tesszük, 20 percig pihentetjük.
  4. Sütés előtt vízzel megkenjük, liszttel megszórjuk, a tetejét éles késsel bevágjuk.
  5. 180 fokos sütőben kb. 25 percig sütjük. Mivel minden sütő másképp viselkedik, sütés közben érdemes figyelni.
  6. Miután megsült, vízzel meglocsoljuk, kihűtjük, felszeleteljük, tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása