Ellenállhatatlan házi pizzás csiga

Ha van olyan étel, amit a gyerekeim minden nap meg tudnának enni, az a kelt tésztából készült finomságok. Édesen és sósan. A legnagyobb kedvencük pedig vitathatatlanul ez az ellenállhatatlan házi pizzás csiga, amit szinte azonnal felfalnak! Többször gondoltam, hogy reggel gyorsan megsütöm, így akár még uzsonnára is lesz harapnivaló, de ez az elképzelés sosem jött össze. Az 1 kg tészta talán soknak tűnik, de egy férj és két gyerek mellett ez bizony kevés. Szerző: Milka

Hozzáadta:, 28.7.2018
Kategória: Főételek, Péksütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Ellenállhatatlan házi pizzás csiga

Hozzávalók

Tészta:
1 kgbúzafinomliszt
6 dltej
1 kockaélesztő (42 g)
2 ev. kanálkristálycukor
1 kv. kanál
2 dlolaj
Töltelék:
0,5 kgsonka vagy szalámi
0,5 kgsajt
1 dbkukoricakonzerv
ketchup
pizza fűszerkeverék

Elkészítés menete

  1. 200 ml langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a kristálycukrot, elkeverjük, megvárjuk, míg felfut és hozzáadjuk a többi hozzávalóhoz. Sima állagú tésztává gyúrjuk, kendővel lefedjük, meleg helyen egy órát kelesztjük.%1
  2. Amíg a tészta kel, a sonkát vagy szalámit nagyon vékony csíkokra vágjuk, de akár hagyhatjuk úgy, ahogy van, felszeletelve. Közben előkészítjük az összes többi hozzávalót, amivel majd fel szeretnénk dobni a falatkákat.
  3. A sajtot lereszeljük, a kukoricát leszűrjük...
  4. A tésztát két részre osztjuk és „ellipszis” alakúra nyújtjuk – egy elnyújtott kör.%2%3
  5. A tésztát ketchuppal megkenjük, erre kerül a fűszerkeverék, sonka és/vagy szalámi, a reszelt sajt, kukorica…. Végül felcsavarjuk.%4%5%6%7
  6. A roládokat kb. 1,5 cm vastagra vágjuk, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. További 15 percig pihentetjük.%8
  7. Felvert tojással megkenjük, 200 fokon 20 percig sütjük.
  8. Még forrón reszelt sajttal megszórjuk, tálaljuk.%9