Ellenállhatatlan házi vajas kifli tej és tojás nélkül
A házi péksütemények illata csodás! Nagyon szeretem, ahogy belengi a konyhát, ilyenkor már szinte érzem a puha, ellenállhatatlan házi vajas kiflik ízét a számban. A tészta pofonegyszerű, és nem kell bele sem tej, sem tojás. A tészta nem tapad, könnyű formázni, a végeredmény pedig mesés! A még forró, megsült kiflik tetejét olvasztott vajjal megkenem, szerintem ettől még finomabb. Érdemes kipróbálni, a család kedvence lehet! Szerző: Petra
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 3.9.2018
Kategória: Péksütemények
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
1 kgbúzafinomliszt
500 mlvíz
50 g friss élesztő
3 ev. kanálkristálycukor
1 ev. kanálsó
100 mlolaj
250 gvaj
- 200 ml vizet felmelegítünk, hozzáadjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Megvárjuk, míg az élesztő felfut.
- A lisztet nagyobb tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, a sót, az olajat, a maradék vizet, a felfuttatott élesztőt és sima állagú tésztává dolgozzuk.
- A tésztából kis golyókat szaggatunk ki, kinyújtjuk, kifli alakúra formázzuk, majd vajjal kikent tepsire tesszük. Lefedjük, legalább 2 órát kelesztjük.
- A sütőt 220 fokra előmelegítjük.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Neodolatelné domácí máslové rohlíky bez mléka a bez vajíčka.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Neodolateľné domáce maslové rožky bez mlieka a bez vajíčka.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Maślane rogaliki bez mleka i masła, którym nie da się oprzeć.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Unwiderstehliche selbstgemachte Hörnchen ohne Milch und Ei an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS