Ellenállhatatlan házi vajas kifli tej és tojás nélkül

A házi péksütemények illata csodás! Nagyon szeretem, ahogy belengi a konyhát, ilyenkor már szinte érzem a puha, ellenállhatatlan házi vajas kiflik ízét a számban. A tészta pofonegyszerű, és nem kell bele sem tej, sem tojás. A tészta nem tapad, könnyű formázni, a végeredmény pedig mesés! A még forró, megsült kiflik tetejét olvasztott vajjal megkenem, szerintem ettől még finomabb. Érdemes kipróbálni, a család kedvence lehet! Szerző: Petra

Hozzáadta:, 3.9.2018
Kategória: Péksütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Ellenállhatatlan házi vajas kifli tej és tojás nélkül

Hozzávalók

1 kgbúzafinomliszt
500 mlvíz
50 g friss élesztő
3 ev. kanálkristálycukor
1 ev. kanál
100 mlolaj
250 gvaj

Elkészítés menete

  1. 200 ml vizet felmelegítünk, hozzáadjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Megvárjuk, míg az élesztő felfut.
  2. A lisztet nagyobb tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, a sót, az olajat, a maradék vizet, a felfuttatott élesztőt és sima állagú tésztává dolgozzuk.
  3. A tésztából kis golyókat szaggatunk ki, kinyújtjuk, kifli alakúra formázzuk, majd vajjal kikent tepsire tesszük. Lefedjük, legalább 2 órát kelesztjük.
  4. A sütőt 220 fokra előmelegítjük.
  5. A kifliket aranyszínűre sütjük. Miután megsült, rögtön olvasztott vajjal megkenjük.