Ellenállhatatlan Hókirálynő szelet

Az ellenállhatatlan Hőkirálynő szelet tökéletes választás vendégvárónak, ünnepi édességnek, süteménynek. Ez többek között köszönhető a puha tésztának, a csokoládés és vaníliás krémnek, na meg a tejszínhabnak is. A tetejét a kókuszreszelék teszi még finomabbá, a teljes kompozíció pedig kicsiknek és nagyoknak is örömet okoz. A sütemény garantált siker, elrontani szinte lehetetlen. Az elkészítése kicsit időigényes, és sajnos a hűtőben is ajánlott legalább egy éjszakát pihennie, de megéri a fáradozást és a várakozást! Szerző: Jaja

Hozzáadta:, 2.5.2018
Kategória: Sütemények, Desszertek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Ellenállhatatlan Hókirálynő szelet

Hozzávalók

Tészta:
5 dbtojásfehérje
5 ev. kanálcukor
3 ev. kanálolaj
4 lžíev. kanálbúzafinomliszt
1/2 csomag sütőpor
Krém:
5 dbtojássárga
150 gporcukor
3 csomagvaníliacukor
4 ev. kanálkukoricakeményítő
500 mltej
250 gvaj
100 gétcsokoládé
Szükségünk lesz még:
200 gháztartási keksz
400 mlhabtejszín
tej a kekszek locsolására
kókuszreszelék szóráshoz

Elkészítés menete

  1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, beledolgozzuk a cukrot, az olajat, a sütőporral elkevert lisztet. A tésztát kivajazott és liszttel beszórt tepsibe öntjük (21 x 36 cm), majd 175 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük. A tésztát két evőkanál tejjel meglocsoljuk (én a tejet kis tálba tesztem, majd ecsettel rákenem a felületére).Tipp: Fantasztikus pác extra omlós csirkemellhez 5 perc alatt
  2. A tojássárgát a keményítővel, porcukorral és 2 evőkanál tejjel alaposan eldolgozzuk. A maradék tejet elkezdjük melegíteni, hozzáadjuk a tojássárgás keveréket és sűrű pudingot főzünk. Miután elkészült, levesszük a tűzről. Amikor már kicsit lehűlt, beledolgozzuk a puha, felkockázott vajat. Miután a vaj már feloldódott és eldolgoztuk a pudinggal, a krémet két részre osztjuk, majd az egyikbe beledolgozzuk az apróra vágott vagy lereszelt csokoládét.
  3. A habtejszínt habbá verjük.Tipp: 19 édes és sós tekercs receptje: inspiráció a húsvéti ünnepi asztalra
  4. A tejjel meglocsolt tésztára rátesszük a csokoládés krémet, erre kerül a tejbe áztatott háztartási keksz. A kekszre rákenjük a világos krémet, elegyengetjük, erre kerül a tejszínhab. Tetejét kókuszreszelékkel megszórjuk, majd a desszertet egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
  5. Felszeleteljük és tálaljuk.Tipp: TOP 13 ellenállhatatlan kuglóf recept, amivel mindenkit levesz a lábáról