TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Pudingos receptek Ellenállhatatlan Hókirálynő szelet
Ellenállhatatlan Hókirálynő szelet
Recept Ellenállhatatlan Hókirálynő szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   2.5.2018

Ellenállhatatlan Hókirálynő szelet

Az ellenállhatatlan Hőkirálynő szelet tökéletes választás vendégvárónak, ünnepi édességnek, süteménynek. Ez többek között köszönhető a puha tésztának, a csokoládés és vaníliás krémnek, na meg a tejszínhabnak is. A tetejét a kókuszreszelék teszi még finomabbá, a teljes kompozíció pedig kicsiknek és nagyoknak is örömet okoz. A sütemény garantált siker, elrontani szinte lehetetlen. Az elkészítése kicsit időigényes, és sajnos a hűtőben is ajánlott legalább egy éjszakát pihennie, de megéri a fáradozást és a várakozást! Szerző: Jaja

50 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

5 db
tojásfehérje
5 ev. kanál
cukor
3 ev. kanál
olaj
4 lžíev. kanál
búzafinomliszt
1/2 csomag
sütőpor

Krém:

5 db
tojássárga
150 g
porcukor
3 csomag
vaníliacukor
4 ev. kanál
kukoricakeményítő
500 ml
tej
250 g
vaj
100 g
étcsokoládé

Szükségünk lesz még:

200 g
háztartási keksz
400 ml
habtejszín
tej a kekszek locsolására
kókuszreszelék szóráshoz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, beledolgozzuk a cukrot, az olajat, a sütőporral elkevert lisztet. A tésztát kivajazott és liszttel beszórt tepsibe öntjük (21 x 36 cm), majd 175 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük. A tésztát két evőkanál tejjel meglocsoljuk (én a tejet kis tálba tesztem, majd ecsettel rákenem a felületére).
  2. A tojássárgát a keményítővel, porcukorral és 2 evőkanál tejjel alaposan eldolgozzuk. A maradék tejet elkezdjük melegíteni, hozzáadjuk a tojássárgás keveréket és sűrű pudingot főzünk. Miután elkészült, levesszük a tűzről. Amikor már kicsit lehűlt, beledolgozzuk a puha, felkockázott vajat. Miután a vaj már feloldódott és eldolgoztuk a pudinggal, a krémet két részre osztjuk, majd az egyikbe beledolgozzuk az apróra vágott vagy lereszelt csokoládét.
  3. A habtejszínt habbá verjük.
  4. A tejjel meglocsolt tésztára rátesszük a csokoládés krémet, erre kerül a tejbe áztatott háztartási keksz. A kekszre rákenjük a világos krémet, elegyengetjük, erre kerül a tejszínhab. Tetejét kókuszreszelékkel megszórjuk, majd a desszertet egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
  5. Felszeleteljük és tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása