TopReceptek.hu Édes főételek Fánkok Ellenállhatatlan, illatos, puha fahéjas mini fánk
Ellenállhatatlan, illatos, puha fahéjas mini fánk
Recept Ellenállhatatlan, illatos, puha fahéjas mini fánk
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Fantasztikusan finom és puha falatkákat készítettem. A fahéjtól ráadásul még az illata is pompás.

TopPetra TopPetra    ·   29.5.2023

Ellenállhatatlan, illatos, puha fahéjas mini fánk

Fantasztikusan finom és puha falatkákat készítettem. A fahéjtól ráadásul még az illata is pompás.

35 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
120 ml
tej
5 cl
rum
1/2 csomag
vaníliacukor
1 db
tojássárga
1/3 csomag
élesztő
75 g
puha vaj
40 g
kristálycukor
csipet
275 g
búzafinomliszt

Befejezéshez:

4 evőkanál
kristálycukor
2 evőkanál
őrölt fahéj
sütéshez
olaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
35 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
  1. A tejből, cukorból, élesztőből keveréket készítünk, majd az élesztőt felfuttatjuk.
  2. Az élesztőt elkeverjük a liszttel, rummal, tojássárgával, vaníliacukorral, csipet sóval, puha vajjal. Sima állagú tésztát készítünk, lefedjük, egy órát kelesztjük.
  3. A tésztát kb. 1-1.5 cm vastagra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk a kis fánkokat.
  4. További 15-20 percig kelesztjük, majd forró olajban mindkét oldalát aranyszínűre sütjük.
  5. A fánkokat lecsepegtetjük. Fahéj és cukor keverékével megszórjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása