Ellenállhatatlan kekszes pohárkrém friss gyümölccsel

Egy tökéletes desszert! A látványa és az íze is nagyon különleges. Elkészíteni nagyon egyszerű és a szervírozása mindenki fantáziájára van bízva! Ehető művészet - ez az ellenállhatatlan kekszes pohárkrém friss gyümölccsel.

Hozzáadta:admin, 21.9.2016
Kategória: Desszertek
Ellenállhatatlan kekszes pohárkrém friss gyümölccsel

Hozzávalók

Alsó réteg:
1 csomagkakaós keksz
Középső réteg:
250 gkrémtúró vagy mascarpone sajt
50 gporcukor
2 dbzselatinlap
1 dbvaníliarúd
250 mlhabtejszín
Felső réteghez:
50 ghabtejszín
50 gétcsokoládé
friss gyümölcs (én málnával készítettem)

Elkészítés menete

  1. A zselatint kevés hideg vízbe rakjuk és megvárjuk, míg megpuhul.
  2. A vaníliarudat ketté vágjuk, és a magokat kikaparjuk.
  3. A túrót a cukorral és a kikapart vaníliával simára keverjük.
  4. Egy tálba 2 evőkanál forró vizet rakunk, ebben oldjuk fel teljesen a zselatinlapot. Miután a zselatin tejesen feloldódott, hozzáöntjük a túrós krémhez.
  5. Az egyik habtejszínt habbá verjük és óvatosan hozzákeverjük a túrós krémhez.
  6. A csokis kekszet apróra törjük. A kekszet egy pohár aljára szórtuk – én a borospoharakat félig töltöttem a keksszel. Erre kerül a túrós krém, majd hűtőbe tesszük, hogy megkössön.
  7. Amíg a desszert lehűl, elkészítjük a csokoládés öntetet – a tejszínt felforraljuk, és feloldjuk benne a csokoládét. Ez az öntet kerül a kihűlt desszert tetejére. Legvégül friss gyümölccsel díszítjük, és már tálalhatjuk is.