Ellenállhatatlan kekszes pohárkrém friss gyümölccsel
Egy tökéletes desszert! A látványa és az íze is nagyon különleges. Elkészíteni nagyon egyszerű és a szervírozása mindenki fantáziájára van bízva! Ehető művészet - ez az ellenállhatatlan kekszes pohárkrém friss gyümölccsel.
Hozzávalók
Alsó réteg:1 csomagkakaós keksz
Középső réteg:250 gkrémtúró vagy mascarpone sajt
50 gporcukor
2 dbzselatinlap
1 dbvaníliarúd
250 mlhabtejszín
Felső réteghez:50 ghabtejszín
50 gétcsokoládé
friss gyümölcs (én málnával készítettem)
Elkészítés menete
- A zselatint kevés hideg vízbe rakjuk és megvárjuk, míg megpuhul.
- A vaníliarudat ketté vágjuk, és a magokat kikaparjuk.
- A túrót a cukorral és a kikapart vaníliával simára keverjük.
- Egy tálba 2 evőkanál forró vizet rakunk, ebben oldjuk fel teljesen a zselatinlapot. Miután a zselatin tejesen feloldódott, hozzáöntjük a túrós krémhez.
- Az egyik habtejszínt habbá verjük és óvatosan hozzákeverjük a túrós krémhez.
- A csokis kekszet apróra törjük. A kekszet egy pohár aljára szórtuk – én a borospoharakat félig töltöttem a keksszel. Erre kerül a túrós krém, majd hűtőbe tesszük, hogy megkössön.
- Amíg a desszert lehűl, elkészítjük a csokoládés öntetet – a tejszínt felforraljuk, és feloldjuk benne a csokoládét. Ez az öntet kerül a kihűlt desszert tetejére. Legvégül friss gyümölccsel díszítjük, és már tálalhatjuk is.