TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Ellenállhatatlan krémes-fokhagymás-sajtos tészta
Ellenállhatatlan krémes-fokhagymás-sajtos tészta
Recept Ellenállhatatlan krémes-fokhagymás-sajtos tészta
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A családom szerint ez a legfinomabb és legjobb szósz, amit valaha tésztával tálaltam. És ami a legjobb, hogy gyorsan elkészíthető. Lényegében csak két edényre van szükségünk: az egyikben megfőzzük a tésztát, a másikban összeállítjuk a szószt, majd a kettőt összeforgatjuk. Én szeretem friss zöldfűszerrel – bazsalikommal, vagy egy kis petrezselyemmel – díszíteni, de a teteje akár sajttal is megszórható. Bár a receptben parmezán szerepel, az bátran helyettesíthető GranPadano sajttal is, sőt, én már készítettem Trappistából és füstölt sajtból is.

TopPetra TopPetra    ·   12.11.2016

Ellenállhatatlan krémes-fokhagymás-sajtos tészta

A családom szerint ez a legfinomabb és legjobb szósz, amit valaha tésztával tálaltam. És ami a legjobb, hogy gyorsan elkészíthető. Lényegében csak két edényre van szükségünk: az egyikben megfőzzük a tésztát, a másikban összeállítjuk a szószt, majd a kettőt összeforgatjuk. Én szeretem friss zöldfűszerrel – bazsalikommal, vagy egy kis petrezselyemmel – díszíteni, de a teteje akár sajttal is megszórható. Bár a receptben parmezán szerepel, az bátran helyettesíthető GranPadano sajttal is, sőt, én már készítettem Trappistából és füstölt sajtból is.

Alapanyagok
Hozzávalók:
penne tészta
100 g
vaj
5-6 gerezd
fokhagyma
4 ev. kanál
liszt
1.5 bögre
tyúkhúsleves alaplé (vagy húsleveskockából)
1.5 bögre
zsíros tej (3.5% zsírtartalom)
ízlés szerint petrezselyemzöld
100 g
reszelt parmezán
ízlés szerint só, bors
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tésztát a csomagoláson található útmutató szerint megfőzzük.
  2. Egy serpenyőben, kis lángon felolvasztjuk a vajat, majd beleszórjuk a zúzott fokhagymát és 2 percig pirítjuk.
  3. Felöntjük a tejjel, a liszttel elkevert húslevessel és addig főzzük, míg be nem sűrűsödik.
  4. Ha a mártás már sűrű, hozzáadjuk a sajtot és az apróra vágott petrezselyemzöldet.
  5. Megvárjuk, míg a sajt felolvad és hozzáöntjük a tésztát. Elkeverjük, és már kész is.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása