TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Pudingos receptek Ellenállhatatlan krémes-kókuszos RAFFAELLO szelet
Ellenállhatatlan krémes-kókuszos RAFFAELLO szelet
Recept Ellenállhatatlan krémes-kókuszos RAFFAELLO szelet
Babu27    ·   3.1.2017

Ellenállhatatlan krémes-kókuszos RAFFAELLO szelet

Az interneten rengeteg RAFFAELLO süteménnyel, szelettel és recepttel találkozni, de nekem legjobban ez a sütemény ízlik. Az alapot a pihe-puha és ellenállhatatlan kókuszos és diós tészta alkotja, amit a vaníliás-pudingos krém tesz még ellenállhatatlanabbá. Az elkészítése kicsit időigényesebb, ugyanis két tésztát kell elkészíteni és megsütni, de megéri a fáradozást. Íme az ellenállhatatlan krémes-kókuszos RAFFAELLO szelet receptje, ahogy mi szeretjük.

Alapanyagok

Kókuszos tészta:

5 db
tojásfehérje
150 g
kókuszreszelék
150 g
kristálycukor
2 ev. kanál
rétesliszt
1 csomag
sütőpor

Diós tészta:

100 g
darált dió
1 csomag
sütőpor
2 ev. kanál
rétesliszt
3 ev. kanál
kakaó
5 db
tojásfehérje
150 g
kristálycukor

Krém:

400 ml
tej
1 csomag
vaníliacukor
200 g
kristálycukor
2 csomag
vaníliapuding
10 db
tojás sárgája
250 g
vaj
150 g
mascarpone
csokoládé díszítéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Egy 32 x 23 cm-es tepsit előkészítünk, a sütőt pedig bekapcsoljuk és a hőfokot 180 fokra állítjuk.
  2. A kókuszos tésztához a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd kanalanként, felváltva belekeverjük a kókuszt és sütőporral elkevert lisztet. A tésztát a sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük és 15 percig sütjük 150 fokon.
  3. Amíg a kókuszos tészta sül, elkésztjük a diós tésztát. A diót elkeverjük a liszttel, a sütőporral és a kakaóval. A tojások fehérjéjét a cukorral kemény habbá verjük, majd kanalanként beledolgozzuk a diós keveréket. Szinén 15 percig sütjük 180 fokon.
  4. Elkészítjük a krémet. A tejet feltesszük főni, hozzáadjuk a vaníliacukrot és a kristálycukrot, végül belekeverjük a pudingport. Ügyeljünk arra, hogy csomómentes legyen. Ezután egyenként, folyamatos keverés mellett beledolgozzuk a tojások sárgáját. Ha a krém besűrűsödött, levesszük a tűzről és kihűtjük.
  5. A vajat habosra verjük, hozzáadjuk a mascarpone sajtot, végül a kihűlt krémet is beledolgozzuk. Robotgéppel sima krémes állagúvá dolgozzuk, majd a ¾-ét rákanalazzuk a kókuszos tésztára és letakarjuk a diós tésztával. A maradék krémmel megkenjük a diós tésztát.
  6. A tetejét csokoládéval díszítjük, majd pár órára hűtőbe tesszük. Felszeleteljük és tálaljuk. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása