TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Linzer Ellenállhatatlan linzer natúr joghurtos tésztából, tojás nélkül. Minden egyes falat maga a csoda!
Ellenállhatatlan linzer natúr joghurtos tésztából, tojás nélkül. Minden egyes falat maga a csoda!
Recept Ellenállhatatlan linzer natúr joghurtos tésztából, tojás nélkül. Minden egyes falat maga a csoda!
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Ez a linzer tojás nélkül készül. Fogóanyag natúr joghurt, ami tökéletesen bevált ennél a receptnél. A porcukor mellett vaníliacukrot is használtam, ettől még finomabb, még illatosabb lett a kész linzer. Ha nem akarunk vaníliacukorral dolgozni, akkor vaníliarúd magját és héját is használhatjuk – egy éjszakára, vagy akár több napra beletesszük a porcukros zsákba/tárolóba.

TopPetra TopPetra    ·   30.10.2023

Ellenállhatatlan linzer natúr joghurtos tésztából, tojás nélkül. Minden egyes falat maga a csoda!

Ez a linzer tojás nélkül készül. Fogóanyag natúr joghurt, ami tökéletesen bevált ennél a receptnél. A porcukor mellett vaníliacukrot is használtam, ettől még finomabb, még illatosabb lett a kész linzer. Ha nem akarunk vaníliacukorral dolgozni, akkor vaníliarúd magját és héját is használhatjuk – egy éjszakára, vagy akár több napra beletesszük a porcukros zsákba/tárolóba.

30 perc
Elkészítés
10 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
100 ml
natúr joghurt
500 g
búzafinomliszt
250 g
vaj vagy margarin
2 csomag
vaníliacukor
125 ml
porcukor (fél bögre)
kell még
lekvár
kell még
porcukor szóráshoz
Recept elkészítése
Nyomtatás
30 perc
Elkészítés
10 perc
Sütés/főzés
  1. Az átszitált lisztet elkeverjük a vaníliacukorral és porckorral. Hozzáadjuk a kockára vágott szobahős vajat és a joghurtot is. Alaposan eldolgozzuk, majd a tésztát fóliába csomagoljuk és legalább 1 órára hűtőbe tesszük.
  2. A hideg tésztát lisztes felületen kinyújtjuk, kiszaggatjuk a formákat, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.
  3. 180 fokos sütőben kb. 10 percig sütjük. Érdemes figyelni, nehogy túlpiruljon! Amikor a linzerformák széle már kezd barnulni, akkor érdemes kivenni a sütőből.
  4. A megsült, kihűlt formákat lekvárral tapasztjuk össze. Az egyik forma alját lekvárral megkenjük, majd rátapasztjuk a másik formát, szintén az alsó lapjával. A tetejét porcukorral megszórjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása