Ellenállhatatlan pudingszelet tejföllel, tejszínhabbal és eperrel

Klasszikus, puha, édes tészta, még finomabb, szintén klasszikus pudingos krémmel, mindez jó adag cukros-tejfölös keverékkel és tejszínhabbal megkenve. Ez az ellenállhataltan pudingszelet tejföllel, tejszínhabbal és eperrel. A teteje természetesen bármilyen gyümölccsel díszíthető, és akár reszelt csokoládéval, vagy mentalevéllel, ehető színes pici díszekkel is megszórható. Hidegen tálalva a legjobb, egy jó adag kávéhoz, kakaóhoz, vagy akár édes borokhoz.

Recept Ellenállhatatlan pudingszelet tejföllel, tejszínhabbal és eperrel

Hozzávalók

Tészta:
4 dbtojás
4 ev. kanálkristálycukor
4 ev. kanállangyos víz
4 ev. kanálrétesliszt
2 ev. kanálkakaó
1/2 csomagsütőpor
Krém:
1 csomagvaníliapuding
300 mltej
5 ev. kanálkristálycukor
125 gvaj
Tetejére:
500 gtejföl
3 csomagvaníliacukor
500 mlhabtejszín
eper vagy más gyümölcs

Elkészítés menete

  1. A tészta hozzávalóinak elkeverésével klasszikus tésztát készítünk, amit 180 fokon 15-20 percig sütünk. A megsült tésztát kihűtjük, majd egy süteményes pogácsaszaggató vagy almacsumázó segítségével a tésztába lyukakat szaggatunk.
  2. A tejből és vaníliapudingből sűrű pudingot főzünk, majd még amíg forró, belekeverünk 125 g vajat. Még melegében ráöntjük a tésztára, és elegyengetjük. Tetejét a kivájt és összemorzsolt tésztával megszórjuk, majd megvárjuk, míg kihűl.
  3. A cukorral elkevert tejfölt rákenjük a kihűlt vaníliás-tésztamorzsalékos krémre.
  4. A habtejszínt kemény habbá verjük, rárétegezzük a tejfölre és elsimítjuk.
  5. Saját fantáziánk szerint díszítjük, az én választásom az eperre esett.%