Ellenállhatatlan, puha linzer

Recept Ellenállhatatlan, puha linzer
KÜLDÖTT KÉPEK

A nyár során minden ünnepen, falunapon, fesztiválon találkoztam a színesebbnél is színesebb, finom, porcukorral meghintett linzerrel. Annyira megkívántam, hogy én is elővettem a szakácskönyvemet és elkészítettem ezt az ellenállhatatlan, puha linzert. A korongokat házi lekvárral tapasztottam össze, természetesen a fedőkorongokba mintát is vágtam. A család kitörő örömmel fogadta. Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

1 kgbúzafinomliszt
400 gkristálycukor
4 dbtojás
2 csomagsütőpor
500 g vaj
1 dbcitrom
lekvár
porcukor szóráshoz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojást a cukorral habosra verjük, fokozatosan beledolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet, majd a kockára vágott puha vajat. Citrom reszelt héjával és levével ízesítjük.
  2. Sima állagú tésztát gyúrunk (a tészta nem ragad), fóliába csomagoljuk és legalább fél órára hűtőszekrénybe tesszük.
  3. A tésztát kivesszük a hűtőből, lisztes felületen vékonyra nyújtjuk, majd kivágjuk a kívánt korongokat. Az elkészített korongok felének közepéből szív alakot vágtam ki, természetesen mindenki olyan mintát választ, amilyet szeret. A korongokat sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük.
  4. 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
  5. A korongokat kihűtjük.
  6. Lekvárral megkenjük, majd két korongot összetapasztunk. Porcukorral megszórjuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás