TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Linzer Ellenállhatatlan, puha linzer
Ellenállhatatlan, puha linzer
Recept Ellenállhatatlan, puha linzer
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A nyár során minden ünnepen, falunapon, fesztiválon találkoztam a színesebbnél is színesebb, finom, porcukorral meghintett linzerrel. Annyira megkívántam, hogy én is elővettem a szakácskönyvemet és elkészítettem ezt az ellenállhatatlan, puha linzert. A korongokat házi lekvárral tapasztottam össze, természetesen a fedőkorongokba mintát is vágtam. A család kitörő örömmel fogadta. Szerző: Triniti

TopPetra TopPetra    ·   24.8.2018

Ellenállhatatlan, puha linzer

A nyár során minden ünnepen, falunapon, fesztiválon találkoztam a színesebbnél is színesebb, finom, porcukorral meghintett linzerrel. Annyira megkívántam, hogy én is elővettem a szakácskönyvemet és elkészítettem ezt az ellenállhatatlan, puha linzert. A korongokat házi lekvárral tapasztottam össze, természetesen a fedőkorongokba mintát is vágtam. A család kitörő örömmel fogadta. Szerző: Triniti

25 perc
Elkészítés
10 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Szükségünk lesz:

1 kg
búzafinomliszt
400 g
kristálycukor
4 db
tojás
2 csomag
sütőpor
500 g
vaj
1 db
citrom
lekvár
porcukor szóráshoz
Recept elkészítése
Nyomtatás
25 perc
Elkészítés
10 perc
Sütés/főzés
  1. A tojást a cukorral habosra verjük, fokozatosan beledolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet, majd a kockára vágott puha vajat. Citrom reszelt héjával és levével ízesítjük.
  2. Sima állagú tésztát gyúrunk (a tészta nem ragad), fóliába csomagoljuk és legalább fél órára hűtőszekrénybe tesszük.
  3. A tésztát kivesszük a hűtőből, lisztes felületen vékonyra nyújtjuk, majd kivágjuk a kívánt korongokat. Az elkészített korongok felének közepéből szív alakot vágtam ki, természetesen mindenki olyan mintát választ, amilyet szeret. A korongokat sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük.
  4. 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
  5. A korongokat kihűtjük.
  6. Lekvárral megkenjük, majd két korongot összetapasztunk. Porcukorral megszórjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása