Ellenállhatatlan töltött füge kókuszos töltelékkel – Raffaello füge golyók

A füge nálunk a karácsony elengedhetetlen része. A család egy része önmagában is nagyon szereti, de gondoltam, miért ne lehetne ez a gyümölcsöt is kicsit átgondolni. Így született meg ezeknek a golyóknak az ötlete. Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

500 gszárított füge
200 gkókuszreszelék
1 ev. kanálporcukor
250 gvaj
800 gvajas keksz
20 ev. kanálkristálycukor
20 ev. kanálvíz
Kókuszreszelék forgatáshoz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A fügét forró vízzel leöntjük, 30 percig áztatjuk.
  2. A vajat (200 g) a kókuszreszelékkel és 1 evőkanál porcukorral habosra verjük.
  3. A fügéket megszárítjuk, majd a közepébe töltjük a kókuszos töltleéket.
  4. A kekszet por állagúra törjük. A vizet felolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrot és az 50 g vajat, majd addig főzzük, amíg szirupos nem lesz. Ezt a szirupot öntjük a kekszhez, majd eldolgozzuk.
  5. A kapott masszát vékonyra nyújtjuk, négyzetekre vágjuk, majd minden négyzet tetejére rátesszük a töltött fügét. A fügét becsomagoljuk a kekszes tésztába, majd pedig a kókuszreszelékbe.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás