Ellenállhatatlan, vajkrémmel töltött kakaós korongok

Ez a sütemény hihetetlenül finom. Miután elkészítettem, szinte azonnal eltűnt a tányérról, a család és az 5 fős vendégsereg nagyon gyorsan elfogyasztotta. A finom, kakaós ropogós keksz és a krémes vajkrém együttese verhetetlen. Az elkészítése jár némi idővel és türelemmel, de megéri a fáradozást. Az ellenállhatatlan, vajkrémmel töltött kakaós korongok vagy valószínűséggel nemcsak karácsonykor, hanem az év, ünnepektől mentes szakában is az asztalra kerül.

Hozzáadta:, 17.12.2016
Kategória: Ünnepek, Karácsony
Recept Ellenállhatatlan, vajkrémmel töltött kakaós korongok

Hozzávalók

Tészta:
300 gminőségi vaj
400 gbúzafinomliszt
5 ev. kanálkakaó
4 cseppvaníliakivonat
2 dbtojás sárgája
150 gporcukor
Krém:
200 gminőségi vaj
3 csomagvaníliacukor
300 gkristálycukor
6 dbtojás
Díszítéshez:
csokoládéöntet

Elkészítés menete

  1. Először elkészítjük a tésztát. Ehhez a lisztet a kakaóval és porcukorral elkeverjük. Hozzáadjuk a kockára vágott szobahőmérsékletű vajat, a vaníliakivonatot és a tojások sárgáját. Az egészet sima állagú tésztává gyúrjuk, majd egy golyót formázunk belőle, amit fóliába csomagolunk és pár órára hűtőszekrénybe teszünk.
  2. Amíg a tészta hűl, elkészítjük a krémet. A vajat habosra verjük. A tojásokat a cukorral gőzfürdő felett habbá verjük, ezután a tojáshabot fokozatosan belekeverjük a habos vajba. A masszát addig verjük, amíg sima állagú krémet nem kapunk. Az elkészült krémet habzsákba töltjük.
  3. A tésztát kivesszük a hűtőből, vékonyra nyújtjuk és kör alakú korongokat szaggatunk ki belőle. A korongokat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, majd 200 fokon kb. 5 perc alatt megsütjük őket. A sütési idő a tészta vastagságától is függ.
  4. Két korongot a krémmel összetapasztunk, a tetejét pedig ízlés és kedv szerint díszítjük. Ez lehet maga a vajas krém, esetleg csokoládéöntet, vagy csokoládéöntet és erre a vajkrém…