TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Eper Eperlekvár
Eperlekvár
Recept Eperlekvár
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Nem mondom, hogy az eper olcsó mulatság, de ha szerencsénk van, akkor tudunk nagyobb mennyiségben szerezni. Ilyenkor érdemes elgondolkodni az eperlekváron. Mi nagyon szeretjük, mert a szezon végén is tudunk epres finomságokat készíteni, és nem kell a boltban megvásárolni. Ez a házi eperlekvár kb. 1 óra alatt készül el. Tökéletes kenyérre, roládokba, tekercsekbe, tortákhoz.

TopPetra TopPetra    ·   22.7.2019

Eperlekvár

Nem mondom, hogy az eper olcsó mulatság, de ha szerencsénk van, akkor tudunk nagyobb mennyiségben szerezni. Ilyenkor érdemes elgondolkodni az eperlekváron. Mi nagyon szeretjük, mert a szezon végén is tudunk epres finomságokat készíteni, és nem kell a boltban megvásárolni. Ez a házi eperlekvár kb. 1 óra alatt készül el. Tökéletes kenyérre, roládokba, tekercsekbe, tortákhoz.

35 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Szükségünk lesz:

1 kg
eper
2 kv. kanál
citromsav
1/2 kg
kristálycukor
1 csomag
dzsemfix extra (1000-1250 g gyümölcsre és 350-500 g cukorra)
Recept elkészítése
Nyomtatás
35 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
  1. Az epret megmossuk, efénybe tesszük, szétnyomkodjuk, minimális vízzel felöntjük és 5 percig főzzük. A cukorból 2 evőkanálnyi adagot kiveszünk, elkeverjük a dzsemfixszel és hozzáadjuk az eperhez.
  2. További 1 percet főzzük, ezután hozzáadjuk a maradék cukrot és a citromsavat.
  3. Felforraljuk, további 5 percig főzzük. Amikor már habosodni kezd az eperlekvár, kanállal leszedjük a habot.
  4. 5 perc után egy kevés adagot tányérra teszünk és megnézzük, hogy megköt-e.
  5. Levesszük a tűzről, üvegbe tesszük, lefedjük, 5 percig fejjel lefelé állni hagyjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása