Eperlekvár

Hozzáadta: TopPetra, 22.7.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Lekvárok, befőttek, Gyümölcsös édességek, sütemények, Édesek
KÜLDÖTT KÉPEK
Nem mondom, hogy az eper olcsó mulatság, de ha szerencsénk van, akkor tudunk nagyobb mennyiségben szerezni. Ilyenkor érdemes elgondolkodni az eperlekváron. Mi nagyon szeretjük, mert a szezon végén is tudunk epres finomságokat készíteni, és nem kell a boltban megvásárolni. Ez a házi eperlekvár kb. 1 óra alatt készül el. Tökéletes kenyérre, roládokba, tekercsekbe, tortákhoz.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 22.7.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Lekvárok, befőttek, Gyümölcsös édességek, sütemények, Édesek
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Szükségünk lesz:
1 kgeper
2 kv. kanálcitromsav
1/2 kgkristálycukor
1 csomagdzsemfix extra (1000-1250 g gyümölcsre és 350-500 g cukorra)
- Az epret megmossuk, efénybe tesszük, szétnyomkodjuk, minimális vízzel felöntjük és 5 percig főzzük. A cukorból 2 evőkanálnyi adagot kiveszünk, elkeverjük a dzsemfixszel és hozzáadjuk az eperhez.
- További 1 percet főzzük, ezután hozzáadjuk a maradék cukrot és a citromsavat.
- Felforraljuk, további 5 percig főzzük. Amikor már habosodni kezd az eperlekvár, kanállal leszedjük a habot.
- 5 perc után egy kevés adagot tányérra teszünk és megnézzük, hogy megköt-e.
- Levesszük a tűzről, üvegbe tesszük, lefedjük, 5 percig fejjel lefelé állni hagyjuk.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS