Nálunk az eperlekvár szinte univerzális alapanyag: nemcsak kenyérre kenjük, hanem süteményre, finom piskótra vagy kalácsra, joghurtba tesszük, na meg persze ahol csak lehet, használjuk. Éppen ezért számomra nagyon fontos, hogy a lehető legjobb módszert használjam a tárolására, lekvár készítésére. Az eperlekvár tartósítószer nélkül tényleg egy csodás recept. Csak eper, cukor és citromlé kell hozzá (az eper és cukor aránya 2:1-hez, a citrom mennyisége ízlés szerint). A megfőtt lekvárt még melegében üvegbe töltjük, 120 fokos sütőben 15 percig hőkezeljük, lefedjük, 10 percre felfordítjuk, majd kihűtjük. Szerző: Nada
Nálunk az eperlekvár szinte univerzális alapanyag: nemcsak kenyérre kenjük, hanem süteményre, finom piskótra vagy kalácsra, joghurtba tesszük, na meg persze ahol csak lehet, használjuk. Éppen ezért számomra nagyon fontos, hogy a lehető legjobb módszert használjam a tárolására, lekvár készítésére. Az eperlekvár tartósítószer nélkül tényleg egy csodás recept. Csak eper, cukor és citromlé kell hozzá (az eper és cukor aránya 2:1-hez, a citrom mennyisége ízlés szerint). A megfőtt lekvárt még melegében üvegbe töltjük, 120 fokos sütőben 15 percig hőkezeljük, lefedjük, 10 percre felfordítjuk, majd kihűtjük. Szerző: Nada
Blogom: Vaření s Tomem
Rövid videó kóstolók, ennek nem lehet ellenállni
Válasszon egy helyen a legjobb receptek közül
Minden nap tipp ízletes fogásokra az egész családnak