Eperrel töltött burgonyagombóc

Recept Eperrel töltött burgonyagombóc
KÜLDÖTT KÉPEK

Pompás gyümölccsel töltött burgonyagombóc. Eper helyett ribizlit vagy barackot is használhatunk.

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

Hozzávaló 3 adaghoz:

1 kghéjában sült burgonya
300 grétesliszt
1 dbtojás
csipet
30 dbfagyasztott eper
500 gzsemlemorzsa
150 gvaj
150 gkristálycukor

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A főtt burgonya héját eltávolítjuk.
  2. Kis lyukú reszelőn lereszeljük, Csipet sót, tojást adunk hozzá, majd fokozatosan beledolgozzuk a lisztet. Tésztává gyúrjuk.
  3. A burgonyás tésztát kinyújtjuk, négyzetekre vágjuk, mindegyik közepére egy szem fagyasztott epret teszünk.
  4. Az epret a tésztával becsomagoljuk, golyót formázunk, forrásban lévő vízbe tesszük. Amikor a gombóc felúszik a víz tetejére, akkor elkészült.
  5. A vajból, zsemlemorzsából, cukorból pirított zsemlemorzsát készítünk, ezzel szórjuk meg az elkészült gombócokat.
  6. Tálaljuk. Jó étvágyat!

A receptért köszönet kiváló szakácsunknak, Dorisanak

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás