TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Eper Eperrel töltött burgonyagombóc
Eperrel töltött burgonyagombóc
Recept Eperrel töltött burgonyagombóc
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   17.5.2022

Eperrel töltött burgonyagombóc

Pompás gyümölccsel töltött burgonyagombóc. Eper helyett ribizlit vagy barackot is használhatunk.

Alapanyagok

Hozzávaló 3 adaghoz:

1 kg
héjában sült burgonya
300 g
rétesliszt
1 db
tojás
csipet
30 db
fagyasztott eper
500 g
zsemlemorzsa
150 g
vaj
150 g
kristálycukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A főtt burgonya héját eltávolítjuk.
  2. Kis lyukú reszelőn lereszeljük, Csipet sót, tojást adunk hozzá, majd fokozatosan beledolgozzuk a lisztet. Tésztává gyúrjuk.
  3. A burgonyás tésztát kinyújtjuk, négyzetekre vágjuk, mindegyik közepére egy szem fagyasztott epret teszünk.
  4. Az epret a tésztával becsomagoljuk, golyót formázunk, forrásban lévő vízbe tesszük. Amikor a gombóc felúszik a víz tetejére, akkor elkészült.
  5. A vajból, zsemlemorzsából, cukorból pirított zsemlemorzsát készítünk, ezzel szórjuk meg az elkészült gombócokat.
  6. Tálaljuk. Jó étvágyat!

A receptért köszönet kiváló szakácsunknak, Dorisanak

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása