Frissítő sütemény, ami megédesíti a nyári napokat. Tejszínhab, eper, piskóta és keksz tökéletes párosítása. Számomra tényleg nagyon inspiráló az eperszelet sütés nélkül, csokoládés keksszel. Az ilyen nagy melegben nem is nagyon kívánom a túl édes édességeket, éppen ezért is nagyon szeretem. A gyümölcszselét és a zselatinport is könnyű kezelni, csupán figyelni kell az instrukciókat. Szerző: Triniti
Hozzávalók
Szükségünk lesz:15 dbháztartási keksz
600 mlhabtejszín
3 csomaggyümölcskocsonya por, eper ízű
300 ml forró víz
120 g piskóta
Epres réteg:800 geper
2 csomaggyümölcskocsonya, eper ízű
1 ev. kanálzselatinpor
Tetejére:400 mlhabtejszín
2 ev. kanálkristálycukor
3 kv. kanálzselatinpor
75 mlforró víz
16 dbcsokoládés keksz
Elkészítés menete
- A 25 x 35 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleljük, az alját kirakjuk a háztartási keksszel.
- A gyümölcskocsonyát forró vízben feloldjuk.
- A habtejszínt habbá verjük. Óvatosan belekeverjük a gyümölcskocsonyát, kézi robotgéppel krémesre keverjük. A kapott krémes-epres tejszínhabot rákanalazzuk a kekszre és elegyengetjük.
- Erre tesszük rá a piskótát, majd hűtőszekrénybe tesszük.
- Az epret leturmixoljuk, edénybe tesszük, felforraljuk, hozzáadjuk a kocsonyát és a zselatint, majd alaposan elkeverjük. Levesszük a tűzről és kihűtjük. Az epres pürét ráöntjük a piskótára, elegyengetjük, kihűtjük. Akkor jó, ha a püré már megkötött
- A 400 ml habtejszínt a cukorral habbá verjük, hozzáadjuk a kevés vízben feloldott zselatinport és eldolgozzuk. Rákanalazzuk az epre pürére, tetejére pedig rátesszük a csokoládés kekszet. Hűtőszekrénybe tesszük, és miután jól lehűlt, felszeleteljük, tálaljuk.