Eperszelet sütés nélkül, csokoládés keksszel

Recept Eperszelet sütés nélkül, csokoládés keksszel
KÜLDÖTT KÉPEK

Frissítő sütemény, ami megédesíti a nyári napokat. Tejszínhab, eper, piskóta és keksz tökéletes párosítása. Számomra tényleg nagyon inspiráló az eperszelet sütés nélkül, csokoládés keksszel. Az ilyen nagy melegben nem is nagyon kívánom a túl édes édességeket, éppen ezért is nagyon szeretem. A gyümölcszselét és a zselatinport is könnyű kezelni, csupán figyelni kell az instrukciókat. Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

15 dbháztartási keksz
600 mlhabtejszín
3 csomaggyümölcskocsonya por, eper ízű
300 ml forró víz
120 g piskóta

Epres réteg:

800 geper
2 csomaggyümölcskocsonya, eper ízű
1 ev. kanálzselatinpor

Tetejére:

400 mlhabtejszín
2 ev. kanálkristálycukor
3 kv. kanálzselatinpor
75 mlforró víz
16 dbcsokoládés keksz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A 25 x 35 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleljük, az alját kirakjuk a háztartási keksszel.
  2. A gyümölcskocsonyát forró vízben feloldjuk.
  3. A habtejszínt habbá verjük. Óvatosan belekeverjük a gyümölcskocsonyát, kézi robotgéppel krémesre keverjük. A kapott krémes-epres tejszínhabot rákanalazzuk a kekszre és elegyengetjük.
  4. Erre tesszük rá a piskótát, majd hűtőszekrénybe tesszük.
  5. Az epret leturmixoljuk, edénybe tesszük, felforraljuk, hozzáadjuk a kocsonyát és a zselatint, majd alaposan elkeverjük. Levesszük a tűzről és kihűtjük. Az epres pürét ráöntjük a piskótára, elegyengetjük, kihűtjük. Akkor jó, ha a püré már megkötött
  6. A 400 ml habtejszínt a cukorral habbá verjük, hozzáadjuk a kevés vízben feloldott zselatinport és eldolgozzuk. Rákanalazzuk az epre pürére, tetejére pedig rátesszük a csokoládés kekszet. Hűtőszekrénybe tesszük, és miután jól lehűlt, felszeleteljük, tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás