Eperszelet sütés nélkül, csokoládés keksszel

Frissítő sütemény, ami megédesíti a nyári napokat. Tejszínhab, eper, piskóta és keksz tökéletes párosítása. Számomra tényleg nagyon inspiráló az eperszelet sütés nélkül, csokoládés keksszel. Az ilyen nagy melegben nem is nagyon kívánom a túl édes édességeket, éppen ezért is nagyon szeretem. A gyümölcszselét és a zselatinport is könnyű kezelni, csupán figyelni kell az instrukciókat. Szerző: Triniti

Hozzáadta:, 2.5.2018
Kategória: Desszertek, Sütés nélküli receptek
Előkészítési idő:
Recept Eperszelet sütés nélkül, csokoládés keksszel

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
15 dbháztartási keksz
600 mlhabtejszín
3 csomaggyümölcskocsonya por, eper ízű
300 ml forró víz
120 g piskóta
Epres réteg:
800 geper
2 csomaggyümölcskocsonya, eper ízű
1 ev. kanálzselatinpor
Tetejére:
400 mlhabtejszín
2 ev. kanálkristálycukor
3 kv. kanálzselatinpor
75 mlforró víz
16 dbcsokoládés keksz

Elkészítés menete

  1. A 25 x 35 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleljük, az alját kirakjuk a háztartási keksszel.Tipp: 14 inspiráló húsvéti fogás - a legjobbak legjobbjai
  2. A gyümölcskocsonyát forró vízben feloldjuk.
  3. A habtejszínt habbá verjük. Óvatosan belekeverjük a gyümölcskocsonyát, kézi robotgéppel krémesre keverjük. A kapott krémes-epres tejszínhabot rákanalazzuk a kekszre és elegyengetjük.Tipp: Fantasztikus pác extra omlós csirkemellhez 5 perc alatt
  4. Erre tesszük rá a piskótát, majd hűtőszekrénybe tesszük.
  5. Az epret leturmixoljuk, edénybe tesszük, felforraljuk, hozzáadjuk a kocsonyát és a zselatint, majd alaposan elkeverjük. Levesszük a tűzről és kihűtjük. Az epres pürét ráöntjük a piskótára, elegyengetjük, kihűtjük. Akkor jó, ha a püré már megkötöttTipp: Sós torta lépésről lépésre, fotókkal
  6. A 400 ml habtejszínt a cukorral habbá verjük, hozzáadjuk a kevés vízben feloldott zselatinport és eldolgozzuk. Rákanalazzuk az epre pürére, tetejére pedig rátesszük a csokoládés kekszet. Hűtőszekrénybe tesszük, és miután jól lehűlt, felszeleteljük, tálaljuk.