Eperszelet sütés nélkül

Recept Eperszelet sütés nélkül
KÜLDÖTT KÉPEK

Kiváló epres finomság, aminek az összeállítása nem vesz sok időt igénybe. Az eperszeletet sütés nélkül reggel állítottam össze, így délutánra tökéletes lett az állaga, a zselatin megkötött, és készen állt a fogyasztásra. Mivel minden zselatin más, érdemes elolvasni, mi szerepel a csomagoláson. A hozzávalók mennyisége egy kicsi formára lettek tervezve, ha valaki nagyobb adagot akar, akkor meg kell növelnie a hozzávalók mennyiségét. Eper helyett bármilyen más gyümölcsöt is használhatunk. Szerző: Tereza

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:

ALAPANYAGOK

300 geper
ízlés szerint cukor
250 ghabtejszín
3 dbzselatinlap
1 csomagzselatinpor (0.5 l vízhez, de a csomagoláson érdemes elolvasni. 9 g zselatinport használtam)
150 gtejföl
mentalevél

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Először előkészítjük azt a formát, amiben a desszertet elkészítjük.
  2. Az epret felkockázzuk vagy félbevágjuk.
  3. A zselatinport a csomagláson szereplő útmutató szerint elkészítjük.
  4. A forma aljára mentalevelet teszünk, egy kevés elkészített zselatinnal meglocsoljuk.
  5. Miután megkötött, rátesszük a cukorral ízesített epret. Óvatosan ráöntjük a maradék zselatint.
  6. A habtejszínt cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a tejfölt, majd hozzáadjuk a zselatinlapot (amit a csomagoláson szereplő útmutató szerint készítettünk el).
  7. A tejfölös-tejszínes keveréket ráöntjük az eperre. Legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Forrás: Vaření a pečení s láskou

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás