Eperszelet sütés nélkül

Kiváló epres finomság, aminek az összeállítása nem vesz sok időt igénybe. Az eperszeletet sütés nélkül reggel állítottam össze, így délutánra tökéletes lett az állaga, a zselatin megkötött, és készen állt a fogyasztásra. Mivel minden zselatin más, érdemes elolvasni, mi szerepel a csomagoláson. A hozzávalók mennyisége egy kicsi formára lettek tervezve, ha valaki nagyobb adagot akar, akkor meg kell növelnie a hozzávalók mennyiségét. Eper helyett bármilyen más gyümölcsöt is használhatunk. Szerző: Tereza

Hozzáadta:admin, 8.5.2018
Kategória: Desszertek, Sütés nélküli receptek
Eperszelet sütés nélkül

Hozzávalók

300 geper
ízlés szerint cukor
250 ghabtejszín
3 dbzselatinlap
1 csomagzselatinpor (0.5 l vízhez, de a csomagoláson érdemes elolvasni. 9 g zselatinport használtam)
150 gtejföl
mentalevél

Elkészítés menete

  1. Először előkészítjük azt a formát, amiben a desszertet elkészítjük.
  2. Az epret felkockázzuk vagy félbevágjuk.
  3. A zselatinport a csomagláson szereplő útmutató szerint elkészítjük.
  4. A forma aljára mentalevelet teszünk, egy kevés elkészített zselatinnal meglocsoljuk.
  5. Miután megkötött, rátesszük a cukorral ízesített epret. Óvatosan ráöntjük a maradék zselatint.
  6. A habtejszínt cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a tejfölt, majd hozzáadjuk a zselatinlapot (amit a csomagoláson szereplő útmutató szerint készítettünk el).
  7. A tejfölös-tejszínes keveréket ráöntjük az eperre. Legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Forrás: Vaření a pečení s láskou