Epertorta céklás tésztából

Recept Epertorta céklás tésztából
KÜLDÖTT KÉPEK

Az egészséges hozzávalókból készült édességek egyre népszerűbbek. A torta tésztájába cékla került, amit az eper és túró tett tökéletessé.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta

4 dbtojás
60 gnádcukor
180 gcéklapüré
40 gméz
150 gtönkölyliszt, sima
1 csomagsütőpor
Vanília aroma

Krém

500 glágy túró
200 gcream cheese
50 gfehér csokoládé
15 gédesítő
Eperlekvár, cukor nélkül

Öntet

200 gfagyasztott eper
3 evőkanálvanília ízű pudingpor
1-2 evőkanálméz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojásfehérjét habbá verjük, fokozatosan beledolgozzuk a cukrot is.
  2. A tojássárgát eldolgozzuk a céklapürével, mézzel, kevés vanília aromával. Beleforgatjuk a tojáshabot, majd beledolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet.
  3. A tésztát ketté osztjuk, majd mindegyiket 20 cm átmérőjű, sütőpapírral kibélelt formába töltjük, 170 fokon 25 percig sütjük. Kihűtjük, a sütőpapírt eltávolítjuk.
  4. A túrót és cream cheeset elkeverjük. A fehér csokit felolvasztjuk, az édesítővel együtt belekeverjük a túróba. Az egyik tésztát megkenjük az eperlekvárral. Erre kerül a krém, majd lefedjük a másik tésztalappal. A tetejét ismét krémmel kenjük meg, ugyanúgy az oldalát is. 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  5. Az epret edénybe tesszük, puhára főzzük. Szükség szerint vizet is adhatunk hozzá – kb. 50 ml-t. Kevés epres lében csomómentesre keverjük a pudingport. Az epret leturmixoljuk, hozzáadjuk a pudingport, sűrűvé főzzük. Kihűtjük.
  6. A pudingos-epres krémet rákenjük a torta tetejére, egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. Friss eperrel díszítjük, tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás