Epertorta sütés nélkül

Szerintem a sütés nélküli epertortánál nincs is finomabb frissítő nyári édesség. Bárki megbirkózik az elkészítésével, a végeredmény pedig szerintem ennél finomabb nem is lehet. A vajjal elkevert kekszes alap rendkívül a puha, a túrós és epres krém pedig fantasztikus! Mindkét réteget a joghurt teszi még lágyabbá, az ízvilágában pedig a vanília is felfedezhető. Pompásan illik az eper kissé fanyar ízvilágához. Szerző: Adkas

Hozzáadta:, 5.5.2018
Kategória: Desszertek, Sütés nélküli receptek, Torták
Előkészítési idő:
Recept Epertorta sütés nélkül

Hozzávalók

Alap
120 gvajas keksz
40 golvasztott vaj
Túrós réteg:
250 gtúró
250 gnatúr joghurt
1 kv. kanálvanília kivonat
60 gporcukor
10 gzselatinpor
40 mlvíz
Epres réteg:
400 geper
150 gnatúr joghurt
5 ev. kanálporcukor
1 ev. kanálcitromlé
16 gzselatinpor
60 mlvíz

Elkészítés menete

  1. A torta elkészítését nagyban megkönnyíti, ha előtte a hozzávalókat előkészítettük, és lehetőség szerint mindegyik hozzávaló szobahőmérsékletű.
  2. Először elkészítjük az alapot. A vajat felolvasztjuk. A kekszet ledaráljuk vagy lereszeljük, elkeverjük a felolvasztott vajjal. A kekszes alapot sütőpapírral kibélelt torta sütőforma aljára tesszük, kanállal vagy pohárral jól lenyomkodjuk, elegyengetjük. Amikor ezzel végeztünk, legalább fél órára hűtőbe tesszük.
  3. Elkészítjük a túrós réteget. Először a zselatinport hideg vízbe szórjuk és 10 percig ott is hagyjuk. Ezután felmelegítjük, addig keverjük, amíg fel nem oldódik. Levesszük a tűzről. A túrót kézi robotgéppel krémesre mixerejük, a joghurtot a cukorral elkeverjük, hozzáadjuk a vanília kivonatot, majd az egészet hozzáadjuk a krémes túróhoz. Miután elkevertük, két evőkanálny adagot beleteszünk a feloldott zselatinba, elkeverjük, majd ezt keverjük bele a túrós masszához. Az elkevert túrós masszát rákenjük a tésztás alapra. Elsimítjuk, megvárjuk, míg megköt.
  4. Az epres réteg következik. Az epret leturmixoljuk. Hozzáadjuk a citromlevet és a porcukrot. A zselatinport 10 percre hideg vízbe áztatjuk, ezután felmelegítjük és feloldjuk. Miután feloldódott, levesszük a tűzről. Kissé kihűtjük. Az epres keverékhez hozzáadjuk a joghurtot. Két evőkanálnyit belekeverünk a zselatinba, majd az egész zselatinos keveréket hozzáadjuk a leturmixolt joghurtos eperhez. Ezt tesszük rá a túrós krémre. Elsimítjuk, majd a tésztát a két réteggel legalább egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. Friss eperrel díszítjük.

 

Blogom: Adkas-tastyfood