Epertorta sütés nélkül

Ezt az epertortát bizony nem kell sütni, viszont hűteni annál inkább! Lassan a jó idő és a nyakunkra tört, az eperszezon is közeleg, így nem árt gyűjteni az inspirációt a jobbnál jobb és finomabbnál finomabb édességekhez. A sütés nélküli epertorta is ide tartozik. Különlegessége, hogy az epres töltelék a lágy krémsajtos krém belsejébe kerül. Szerző: Adanecka

Hozzáadta:, 30.4.2020
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítési idő:
Recept Epertorta sütés nélkül

Hozzávalók

Alap:
200 gkeksz
100 gvaj
Krém:
400 gnatúr krémsajt
350 mlhabtejszín
150 gporcukor
2 csomagvaníliacukor
1 ev. kanálcitromlé
10 gzselatinpor
Epres töltelék:
1 kgeper
200 gporcukor
20 gzselatinpor

Elkészítés menete

  1. A kekszet ledaráljuk vagy por állagúra törjük, hozzáadjuk a felolvasztott vajat, elkeverjük. Előkészítjük a 24 cm átmérőjű, kör alakú sütőformát, sütőpapírral kibéleljük. Erre tesszük rá a kekszes alapot, lenyomkodjuk.
  2. A habtejszínt a vaníliacukorral és porcukorral habbá verjük, a zselatint pedig előkészítjük a csomagoláson szereplő útmutató szerint. A krémsajtot és a citromlevet elkeverjük, hozzáadjuk a vízbe áztatott zselatinport és elkeverjük. Végül beledolgozzuk a tejszínhabot és rákanalazzuk a kekszes alapra.
  3. Előveszünk egy kisebb müzlis tálat, amit kívülről fóliába csomagolunk. A fóliás részével lefelé nyomjuk bele a tálkát a krémbe, majd lealább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük. 2 óra elteltével a tortaformát kivesszük a hűtőből, a tálkát eltávolítjuk, majd a fóliát is óvatosan kihúzzuk.
  4. Az epret megmossuk és leturmixoljuk. Edénybe töltjük, hozzáadjuk a cukrot és addig melegítjük, amíg a cukor fel nem olvad. A zselatint közben előkészítjük, majd hozzáadjuk a meleg epres keverékhez. Elkeverjük, majd amikor már csak langyos, beleöntjük a krémben keletkezett mélyedésbe. Egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük, majd kedvünkre díszítjük, tálaljuk. Ha netán az eper nem lenne elég, akkor piros bolti zselét is használhatunk a díszítéshez.

Blogom:: Aďkine overené recepty