Epres-csokis tekercs

Az epres-csokis szelet minden egyes morzsája élmény! Finom, kakaós tészta, csokoládés tejszínhabból készült krém, a tetején csokiöntet és csokidísz... Mindez eperrel megbolondítva. Az összhatás tökéletes, a végeredmény pedig ellenállhatatlan! Ha pedig a tetején ötvözzük a fehér csokis és tejcsokis vagy étcsokis öntetet... Próbáljátok ki! Szerző: Jaja79

Hozzáadta:, 5.6.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Tekercsek, roládok
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Epres-csokis tekercs

Hozzávalók

Tészta:
5 dbtojás
150 gbarnacukor
35 gkakaó
10 gbúzafinomliszt
csipet só
Krém:
200 mlhabtejszín
140 gétcsokoládé (70%)
3 ev. kanállekvár
friss eper
Öntet:
60 gétcsokoládé
pár csepp olaj
csokidísz

Elkészítés menete

  1. A sütit a krémmel kezdjük, amit akár előző este is elkészíthetünk. A tejszínt felmelegítjük, hozzáadjuk a csokoládét és addig kevergetjük, amíg a csokoládé fel nem oldódik. A csokis habtejszínt kihűtjük és legalább 3 órára hűtőszekrénybe tesszük – vagy egy éjszakára.
  2. A kakaót, lisztet és sütőport elkeverjük, átszitáljuk, elkeverjük. A tojássárgát a cukor kb. 2/3 részével habosra verjük, a maradék cukorral kemény habbá verjük a tojásfehérjét. A tojássárgás keveréket elkeverjük a lisztes keverékkel, majd óvatosan beledolgozzuk a tojáshabot.
  3. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és 220 fokra előmelegített sütőben 5-7 percig sütjük. A tésztát nagyobb tepsiben sütjük (35x40 cm), a sütési idő pedig függ a tészta vastagságától is. A megsült tésztát kihűtjük.
  4. A jó hideg csokis habtejszínt habbá verjük.
  5. A vékony tésztalapot lekvárral megkenjük, erre kerül a finom csokis tejszínhab, a tejszínhabra a friss eper. Felcsavarjuk, csokiöntettel meglocsoljuk (a csokit pár csepp olajjal felolvasztjuk). Csokipasztillával, vagy más csokis dísszel szórjuk meg.