Epres csokitorta

Recept Epres csokitorta

Hozzáadta: TopPetra, 28.6.2022

Kategória: Eper, Gyümölcs szerint, Torták, Édes torták, Csokitorta

KÜLDÖTT KÉPEK

Szuperjó csokis-gyümölcsös édesség. Az elkészítésével bárki megbirkózik. Érdemes kipróbálni!

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 28.6.2022

Kategória: Eper, Gyümölcs szerint, Torták, Édes torták, Csokitorta

ALAPANYAGOK

Tészta:

6 dbtojás
180 gporcukor
120 grétesliszt
60 gkakaó
80 gkukoricakeményítő
1 csomagvaníliacukor

Töltelék:

350 geper
350 mlhabtejszín
300 gétcsokoládé
1 csomagvaníliacukor

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a 26 cm átmérőjű tortaformát előkészítjük.
  2. A tojássárgát a cukorral, vaníliacukorral habosra verjük. Beledolgozzuk a kakaóval és keményítővel elkevert lisztet. A tojásfehérjét csipet sóval habbá verjük, a kakaós masszához keverjük.
  3. A tésztát a sütőformába töltjük, 25-30 percig sütjük. Kihűtjük, kivesszük a formából, két lapra vágjuk.
  4. A csokit a vaníliacukorral gőzfürdő felett felolvasztjuk. A habtejszínt habbá verjük.
  5. Az egyik lapra rákenjük a csokoládét. Amikor megkötött, rákenjük a tejszínhabot, majd erre tesszük rá az epret. Lefedjük a másik tésztalappal. A tetejét a maradék csokival megkenjük, megvárjuk, míg a csoki megköt.
  6. Amikor a csoki is megkötött, legalább 3 órára hűtőszekrénybe tesszük. Felszeleteljük, tálaljuk. Jó étvágyat!
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás