TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Eper Epres csokitorta
Epres csokitorta
Recept Epres csokitorta
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   28.6.2022

Epres csokitorta

Szuperjó csokis-gyümölcsös édesség. Az elkészítésével bárki megbirkózik. Érdemes kipróbálni!

Alapanyagok

Tészta:

6 db
tojás
180 g
porcukor
120 g
rétesliszt
60 g
kakaó
80 g
kukoricakeményítő
1 csomag
vaníliacukor

Töltelék:

350 g
eper
350 ml
habtejszín
300 g
étcsokoládé
1 csomag
vaníliacukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a 26 cm átmérőjű tortaformát előkészítjük.
  2. A tojássárgát a cukorral, vaníliacukorral habosra verjük. Beledolgozzuk a kakaóval és keményítővel elkevert lisztet. A tojásfehérjét csipet sóval habbá verjük, a kakaós masszához keverjük.
  3. A tésztát a sütőformába töltjük, 25-30 percig sütjük. Kihűtjük, kivesszük a formából, két lapra vágjuk.
  4. A csokit a vaníliacukorral gőzfürdő felett felolvasztjuk. A habtejszínt habbá verjük.
  5. Az egyik lapra rákenjük a csokoládét. Amikor megkötött, rákenjük a tejszínhabot, majd erre tesszük rá az epret. Lefedjük a másik tésztalappal. A tetejét a maradék csokival megkenjük, megvárjuk, míg a csoki megköt.
  6. Amikor a csoki is megkötött, legalább 3 órára hűtőszekrénybe tesszük. Felszeleteljük, tálaljuk. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása