Epres desszert sütés nélkül

Recept Epres desszert sütés nélkül
KÜLDÖTT KÉPEK

Tökéletes kombináció – édes és frissítő, ráadásul sütni sem kell.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

1 kgtúró
150 gvaj
1 bögreporcukor
2 csomagvanília ízű pudingpor
1 ev. kanálkukoricakeményítő
3 dbtojás
1/3 bögrehideg tej
1 dbcitrom - héja

Szükségünk lesz még:

Háztartási keksz
650 geper
2 csomagepres zselatinpor vagy zselépor

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A vajat edénybe tesszük, kis lángon felolvasztjuk. Hozzáadjuk a cukrot és addig keverjük, amíg a cukor fel nem oldódik.
  2. Amikor a cukor már feloldódik, hozzáadjuk a túrót. Addig kevergetjük, amíg egységes masszát nem kapunk. Ezután levesszük a lángról.
  3. A tojást habbá verjük és hozzáadjuk a túrós alaphoz, majd visszatesszük a lángra. Felforraljuk.
  4. A pudingport és a keményítőt a tejben csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a túrós alaphoz, majd sűrű krémmé főzzük. Ez kb. 3-4 perc. Ezután hozzáadjuk a citrom reszelt héját.
  5. Előkészítjük a sütőformát (25x25 cm), sütőpapírral kibéleljük, az aljára pedig egy réteg keksz kerül. Rákanalazzuk a túrós krém felét, elegyengetjük, majd letakarjuk még egy réteg keksszel. Erre kerül a maradék krém, majd az egészet hűtőszekrénybe tesszük.
  6. Miután jól lehűlt, rátesszük a szeletelt epret. A zselét a csomagoláson szereplő útmutató szerint elkészítjük, majd ráöntjük. Megvárjuk, míg megköt, tálaljuk. Jó étvágyat!
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás