Epres gombóc

Recept Epres gombóc
KÜLDÖTT KÉPEK

A gyümölcsös gombócot szinte bármikor lehet készíteni. Ha nincs friss gyümölcs, akkor fagyasztottból, de nyáron a friss eper adja magát.Szerző: Enkar

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

500 grétesliszt
1 dbtojás
1/4 ltej
1 kockaélesztő
csipet
10 gkristálycukor

Töltelék

500 gjahod

Tetejére:

vaj
cukor, reszelt puszedli

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, adunk hozzá egy kanál cukrot, elkeverjük, felfuttatjuk.
  2. A lisztet, csipet sót, tojást tálba tesszük. Hozzáadjuk az élesztőt, tésztává dolgozzuk, egy órát meleg helyen kelesztjük.
  3. Kisebb darabokat szaggatunk ki a megkelt tésztából, ebbe csomagoljuk bele a megmosott és megszárított epret.
  4. Forrásban lévő vízbe tesszük, kb. 10 percig főzzük. A gombócokat lecsepegtetjük, porcukorral és reszelt puszedlivel megszórjuk, olvasztott vajjal meglocsoljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás