TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Eper Epres gombóc
Epres gombóc
Recept Epres gombóc
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   12.6.2022

Epres gombóc

A gyümölcsös gombócot szinte bármikor lehet készíteni. Ha nincs friss gyümölcs, akkor fagyasztottból, de nyáron a friss eper adja magát.Szerző: Enkar

Alapanyagok
500 g
rétesliszt
1 db
tojás
1/4 l
tej
1 kocka
élesztő
csipet
10 g
kristálycukor

Töltelék

500 g
jahod

Tetejére:

vaj
cukor, reszelt puszedli
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, adunk hozzá egy kanál cukrot, elkeverjük, felfuttatjuk.
  2. A lisztet, csipet sót, tojást tálba tesszük. Hozzáadjuk az élesztőt, tésztává dolgozzuk, egy órát meleg helyen kelesztjük.
  3. Kisebb darabokat szaggatunk ki a megkelt tésztából, ebbe csomagoljuk bele a megmosott és megszárított epret.
  4. Forrásban lévő vízbe tesszük, kb. 10 percig főzzük. A gombócokat lecsepegtetjük, porcukorral és reszelt puszedlivel megszórjuk, olvasztott vajjal meglocsoljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása