TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Eper Epres gombóc túrós tésztából
Epres gombóc túrós tésztából
Recept Epres gombóc túrós tésztából
TopPetra TopPetra    ·   11.7.2021

Epres gombóc túrós tésztából

Lágy túrós tészta kell ehhez a finomsághoz, de szerencsére könnyű vele dolgozni. A tészta közepére egy szép nagy szeme eper kerül. A túrós tésztába becsomagolt eper pedig mindenkit levesz a lábáról. A tálalásnál több lehetőség közül és választhatunk: olvasztott vaj, pirított zsemlemorzsa, kókuszreszelék, vaníliacukorral és reszelt citrommal ízesített tejföl... Szerző: Triniti

Alapanyagok

Szükségünk lesz:

200 g
eper
1 db
tojás
5 ev. kanál
porcukor
30 g
vaj
250 g
túró
1 csésze
finomliszt
zsemlemorzsa
kókuszreszelék
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojást a cukorral habosra verjük. Hozzáadjuk a puha vajat és a túrót. Fokozatosan beledolgozzuk a lisztet, majd sima állagú tésztává dolgozzuk.
  2. A tésztából kis adagokat szaggatunk ki. A tésztából korongot formázunk, majd ebbe csomagoljuk bele az epret.
  3. Forrásban lévő vízbe tesszük, 3-5 percig főzzük.
  4. A zsemlemorzsát a kókuszreszelékkel elkeverjük, majd ebbe forgatjuk bele a kész gombócokat. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása