Epres gombóc túrós tésztából

Recept Epres gombóc túrós tésztából
KÜLDÖTT KÉPEK
Recept Epres gombóc túrós tésztából

Lágy túrós tészta kell ehhez a finomsághoz, de szerencsére könnyű vele dolgozni. A tészta közepére egy szép nagy szeme eper kerül. A túrós tésztába becsomagolt eper pedig mindenkit levesz a lábáról. A tálalásnál több lehetőség közül és választhatunk: olvasztott vaj, pirított zsemlemorzsa, kókuszreszelék, vaníliacukorral és reszelt citrommal ízesített tejföl... Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK
Recept Epres gombóc túrós tésztából

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

200 geper
1 dbtojás
5 ev. kanálporcukor
30 gvaj
250 gtúró
1 csészefinomliszt
zsemlemorzsa
kókuszreszelék

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojást a cukorral habosra verjük. Hozzáadjuk a puha vajat és a túrót. Fokozatosan beledolgozzuk a lisztet, majd sima állagú tésztává dolgozzuk.
  2. A tésztából kis adagokat szaggatunk ki. A tésztából korongot formázunk, majd ebbe csomagoljuk bele az epret.
  3. Forrásban lévő vízbe tesszük, 3-5 percig főzzük.
  4. A zsemlemorzsát a kókuszreszelékkel elkeverjük, majd ebbe forgatjuk bele a kész gombócokat. Jó étvágyat!
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás