Epres hab pohárban

Recept Epres hab pohárban
KÜLDÖTT KÉPEK
Recept Epres hab pohárban

Ideje felkészülni az eperszezonra. A boltokban már megjelent az eper, a nyár közeledtével pedig egyre több helyen, egyre elérhetőbb áron lehet majd epre kapni. Ezzel együtt pedig kezdetét veszi az epres sütemények és desszertek időszaka is. Egyik pompás finomság az epres hab, jó sok eperrel. Szerző: Petra

KÜLDÖTT KÉPEK
Recept Epres hab pohárban
Előkészítés:

ALAPANYAGOK

600 geper
300 mlhabtejszín
2 ev. kanáltejföl
2-3 evőkanálkristálycukor
1 kávéskanálvaníliacukor
Friss mentalevél

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Az epret megmossuk, megszárítjuk, kisebb darabokra vágjuk. Pár egész epret díszítéshez félreteszünk. A darabolt eperhez hozzáadjuk a cukrot, vaníliacukrot, villával pedig alaposan szétnyomkodjuk.
  2. A tejszínt habbá verjük, kanalanként elkeverjük a tejföllel.
  3. Hozzáadjuk a szétnyomkodott eper 2/3 részét.
  4. Előkészítjük a poharakat. Az aljára teszünk kb. 2 kanál epres habot, erre tesszük rá az epres masszát, újra habot, megint epres masszát, egészen addig, amíg el nem fogynak a hozzávalók.
  5. Mentalevéllel és egész eperrel díszíthetjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS

Nagyon egyszerű, gyors és finom.

Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás