Epres kever süti

Nyár, meleg, süti, vízpart, édesség, hideg tej, limonádé, friss gyümölcs, na meg az elmaradhatatlan epres kevert süti. Puha, édes, gyümölcsös, szinte érzem a nyár ízét a nyelvemen! Ezért is szeretjük ezt az egyszerű édességet, ami akár egy óra alatt is el tud készülni. Tökéletes strandoláshoz, vendégvárónak, és ha nincs eper, akkor bátran próbálkozzunk más gyümölccsel!

Hozzáadta:, 21.7.2018
Kategória: Desszertek, Sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Epres kever süti

Hozzávalók

eper, amit akár más gyümölccsel is helyettesíthetünk (banán, mandarin…)
300 grétesliszt
150 gporcukor
1/2 csomagsütőpor
1 csomagvaníliacukor
10 ev. kanállangyos tej
10 ev. kanálolaj
3 dbtojás
2 ev. kanálkristálycukor
1 dbcitrom héja reszelve

Elkészítés menete

  1. 35 x 25 cm-es tepsit előkészítünk, kivajazunk, rétesliszttel beszórunk.
  2. A tojássárgát a porcukorral és vaníliacukorral habosra verjük, hozzáadjuk a citrom reszelt héját. A lisztet a sütőporral elkeverjük és tálba szitáljuk.
  3. A habos tojássárgához hozzáadjuk a tejet és az olajat, majd a lisztet is. A tojásfehérjét egy csipet sóval habbá verjük, ezt is beleforgatjuk a tésztába.
  4. A tésztát beleöntjük a tepsibe, a felszínét elegyengetjük. A megmosott és megszárított epret rászórjuk, minél sűrűbb, annál finomabb.
  5. A süteményt 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, 20-30 perc alatt készre sütjük.

Forrás: Vaření s pečení s láskou