TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Eper Epres kever süti
Epres kever süti
Recept Epres kever süti
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   21.7.2018

Epres kever süti

Nyár, meleg, süti, vízpart, édesség, hideg tej, limonádé, friss gyümölcs, na meg az elmaradhatatlan epres kevert süti. Puha, édes, gyümölcsös, szinte érzem a nyár ízét a nyelvemen! Ezért is szeretjük ezt az egyszerű édességet, ami akár egy óra alatt is el tud készülni. Tökéletes strandoláshoz, vendégvárónak, és ha nincs eper, akkor bátran próbálkozzunk más gyümölccsel!

30 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
eper, amit akár más gyümölccsel is helyettesíthetünk (banán, mandarin…)
300 g
rétesliszt
150 g
porcukor
1/2 csomag
sütőpor
1 csomag
vaníliacukor
10 ev. kanál
langyos tej
10 ev. kanál
olaj
3 db
tojás
2 ev. kanál
kristálycukor
1 db
citrom héja reszelve
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. 35 x 25 cm-es tepsit előkészítünk, kivajazunk, rétesliszttel beszórunk.
  2. A tojássárgát a porcukorral és vaníliacukorral habosra verjük, hozzáadjuk a citrom reszelt héját. A lisztet a sütőporral elkeverjük és tálba szitáljuk.
  3. A habos tojássárgához hozzáadjuk a tejet és az olajat, majd a lisztet is. A tojásfehérjét egy csipet sóval habbá verjük, ezt is beleforgatjuk a tésztába.
  4. A tésztát beleöntjük a tepsibe, a felszínét elegyengetjük. A megmosott és megszárított epret rászórjuk, minél sűrűbb, annál finomabb.
  5. A süteményt 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, 20-30 perc alatt készre sütjük.

Forrás: Vaření s pečení s láskou

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása