Epres kever süti

Recept Epres kever süti
KÜLDÖTT KÉPEK

Nyár, meleg, süti, vízpart, édesség, hideg tej, limonádé, friss gyümölcs, na meg az elmaradhatatlan epres kevert süti. Puha, édes, gyümölcsös, szinte érzem a nyár ízét a nyelvemen! Ezért is szeretjük ezt az egyszerű édességet, ami akár egy óra alatt is el tud készülni. Tökéletes strandoláshoz, vendégvárónak, és ha nincs eper, akkor bátran próbálkozzunk más gyümölccsel!

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

eper, amit akár más gyümölccsel is helyettesíthetünk (banán, mandarin…)
300 grétesliszt
150 gporcukor
1/2 csomagsütőpor
1 csomagvaníliacukor
10 ev. kanállangyos tej
10 ev. kanálolaj
3 dbtojás
2 ev. kanálkristálycukor
1 dbcitrom héja reszelve

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. 35 x 25 cm-es tepsit előkészítünk, kivajazunk, rétesliszttel beszórunk.
  2. A tojássárgát a porcukorral és vaníliacukorral habosra verjük, hozzáadjuk a citrom reszelt héját. A lisztet a sütőporral elkeverjük és tálba szitáljuk.
  3. A habos tojássárgához hozzáadjuk a tejet és az olajat, majd a lisztet is. A tojásfehérjét egy csipet sóval habbá verjük, ezt is beleforgatjuk a tésztába.
  4. A tésztát beleöntjük a tepsibe, a felszínét elegyengetjük. A megmosott és megszárított epret rászórjuk, minél sűrűbb, annál finomabb.
  5. A süteményt 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, 20-30 perc alatt készre sütjük.

Forrás: Vaření s pečení s láskou

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás