Epres kevert sütemény

Az epres kevert sütemény ügyes kis finomság a mindennapokra. A tészta hozzávalóit jó alaposan eldolgozzuk, majd az egységes, lágy masszát kivajazott és liszttel beszórt tepsibe öntjük. Nekem szerencsém volt, mert akadt otthon nem kevés eper, így ezzel szórtam meg, de természetesen bármilyen más gyümölcs is tökéletes a tetejére. Az elkészült süteményt már csak porcukorral kell megszórni, és el is készült. Szerző: Mineralka

Hozzáadta:, 13.8.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Gyümölcsös édességek, sütemények, Eper
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Epres kevert sütemény

Hozzávalók

4 dbtojás
350 gporcukor
1 csomagvaníliacukor
120 gszobahőmérsékletű vaj
2,5-3 dcltej
400 grétesliszt
1 csomagsütőpor
Szükségünk lesz még:
eper vagy más gyümölcs
porcukor szóráshoz

Elkészítés menete

  1. A tojást szétválasztjuk. A porcukrot és vaníliacukrot a tojássárgával habosra verjük, eldolgozzuk a puha vajjal, majd fokozatosan hozzáadjuk a tejet.
  2. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, beleszitáljuk a tojássárgás-vajas-tejes keverékbe, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjét.
  3. A sima állagú tésztát kivajazott és liszttel beszórt magas falú tepsibe öntjük. A tésztát elegyengetjük és megszórjuk a kiválasztott gyümölccsel.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. Miután megsült, porcukorral meghintjük.