Epres kevert sütemény

Recept Epres kevert sütemény
KÜLDÖTT KÉPEK

Az epres kevert sütemény ügyes kis finomság a mindennapokra. A tészta hozzávalóit jó alaposan eldolgozzuk, majd az egységes, lágy masszát kivajazott és liszttel beszórt tepsibe öntjük. Nekem szerencsém volt, mert akadt otthon nem kevés eper, így ezzel szórtam meg, de természetesen bármilyen más gyümölcs is tökéletes a tetejére. Az elkészült süteményt már csak porcukorral kell megszórni, és el is készült. Szerző: Mineralka

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

4 dbtojás
350 gporcukor
1 csomagvaníliacukor
120 gszobahőmérsékletű vaj
2,5-3 dcltej
400 grétesliszt
1 csomagsütőpor

Szükségünk lesz még:

eper vagy más gyümölcs
porcukor szóráshoz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojást szétválasztjuk. A porcukrot és vaníliacukrot a tojássárgával habosra verjük, eldolgozzuk a puha vajjal, majd fokozatosan hozzáadjuk a tejet.
  2. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, beleszitáljuk a tojássárgás-vajas-tejes keverékbe, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjét.
  3. A sima állagú tésztát kivajazott és liszttel beszórt magas falú tepsibe öntjük. A tésztát elegyengetjük és megszórjuk a kiválasztott gyümölccsel.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. Miután megsült, porcukorral meghintjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás