Epres kevert süti

Recept Epres kevert süti
KÜLDÖTT KÉPEK

Egyszerű, gyümölcsös finomság. Lágy, szaftos tészta ellenállhatatlan eperrel. Szerző: Nada

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

300 grétesliszt
3 dbtojás
150 gporcukor
1 csomagvaníliacukor
1 dbcitrom – finomra reszelt héj
10 ev. kanálolaj
10 ev. kanállangyos tej
1/2 csomagsütőpor
400 gfriss eper
2 ev. kanálkristálycukor
Porcukor szóráshoz
Rétesliszt tepsi szórásához
Vaj a tepsi kikenéséhez

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Előkészítjük a 35x25 cm-es tepsit, vajjal kikenjük, rétesliszttel beszórjuk.
  2. A tojássárgát a porcukorral és vaníliacukorral habbá verjük, ezután kerül bel a citrom reszelt héja.
  3. A lisztet a sütőporral elkeverjük, átszitáljuk. A tojássárgás habhoz felváltva, kis adagokban hozzáadjuk az olajat, a tejet és a lisztet. A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, ezt is beledolgozzuk.
  4. A tésztát beletesszük az előkészített sütőformába. Az epret megmossuk, lecsepegtetjük, kristálycukorral megszórjuk, majd rátesszük a tészta tetejére.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben 20-30 percig sütjük, sütő függvényében. Porcukorral meghintjük, kihűtjük, tálaljuk. Jó étvágyat!

A receptért köszönet kitűnő szakácsunknak - Nadának

Forrás: Vaření s Tomem

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás