TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Eper Epres kevert süti
Epres kevert süti
Recept Epres kevert süti
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   6.6.2021

Epres kevert süti

Egyszerű, gyümölcsös finomság. Lágy, szaftos tészta ellenállhatatlan eperrel. Szerző: Nada

Alapanyagok
300 g
rétesliszt
3 db
tojás
150 g
porcukor
1 csomag
vaníliacukor
1 db
citrom – finomra reszelt héj
10 ev. kanál
olaj
10 ev. kanál
langyos tej
1/2 csomag
sütőpor
400 g
friss eper
2 ev. kanál
kristálycukor
Porcukor szóráshoz
Rétesliszt tepsi szórásához
Vaj a tepsi kikenéséhez
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Előkészítjük a 35x25 cm-es tepsit, vajjal kikenjük, rétesliszttel beszórjuk.
  2. A tojássárgát a porcukorral és vaníliacukorral habbá verjük, ezután kerül bel a citrom reszelt héja.
  3. A lisztet a sütőporral elkeverjük, átszitáljuk. A tojássárgás habhoz felváltva, kis adagokban hozzáadjuk az olajat, a tejet és a lisztet. A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, ezt is beledolgozzuk.
  4. A tésztát beletesszük az előkészített sütőformába. Az epret megmossuk, lecsepegtetjük, kristálycukorral megszórjuk, majd rátesszük a tészta tetejére.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben 20-30 percig sütjük, sütő függvényében. Porcukorral meghintjük, kihűtjük, tálaljuk. Jó étvágyat!

A receptért köszönet kitűnő szakácsunknak - Nadának

Forrás: Vaření s Tomem

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása