Epres kevert szelet

Recept Epres kevert szelet
KÜLDÖTT KÉPEK

Imádom az epret ❤ Adja magát a dolog, hogy amit nem tudok már megenni, abból sütit készítsek, pl. ezt a csodás kevert szeletet.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

300 grétesliszt
150 gporcukor
1/2 csomagsütőpor
1 csomagvaníliacukor
10 ev. kanállangyos tej
10 ev. kanálolaj
3 dbtojás
2 ev. kanálkristálycukor
1 dbcitrom reszelt héja
eper

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojássárgát a porcukorral és vaníliacukorral habbá verjük, beledolgozzuk a citrom reszelt héját is.
  2. A lisztet a sütőporral elkeverjük, átszitáljuk. A tojássárgás habba felváltva belekeverjük a tejet, az olajat és a lisztet.
  3. A tojásfehérjét csipet sóval habbá verjük, óvatosan belekeverjük a tojássárgás-lisztes alapba. A kapott tésztát kivajazott és liszttel beszórt, magas falú tepsibe öntjük.
  4. A megmosott, félbe vágott epret a tészta tetejére tesszük. 180 fokra előmelegített sütőben 20-30 percig sütjük.

Forrás: Vaření a pečení s radostí

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás