TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Mézeskalácsok Epres mézeskalács sütemény
Epres mézeskalács sütemény
Recept Epres mézeskalács sütemény
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Az egyik legegyszerűbb édesség, amit valaha készítettem. Kávéhoz ideális, az ízvilágnak köszönhetően pedig bármilyen ünnep alkalmával megállja a helyét. Szerző: Marta

TopPetra TopPetra    ·   13.11.2021

Epres mézeskalács sütemény

Az egyik legegyszerűbb édesség, amit valaha készítettem. Kávéhoz ideális, az ízvilágnak köszönhetően pedig bármilyen ünnep alkalmával megállja a helyét. Szerző: Marta

Alapanyagok

Tészta:

300 g
porcukor
400 g
rétesliszt
2 ev. kanál
kakaó
2 db
tojás
4 ev. kanál
lekvár
1 dcl
olaj
1/2 l
tej
1 csomag
mézeskalács fűszerkeverék
1/2 kv. kanál
szódabikarbóna

Epres rész:

400 g
fagyasztott eper
3 ev. kanál
kristálycukor
100 ml
víz
1-2 ev. kanál
keményítő

Öntet:

180 ml
habtejszín
300 g
csokoládé
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tészta hozzávalóit elkeverjük (kézi robotgépet használtam), kivajazott és liszttel beszórt tepsibe tesszük. A tetejére ízlés szerint csokit is tördelhetünk. 180 fokos sütőben készre sütjük.
  2. Az epret edénybe tesszük, hozzáadjuk a cukrot. 2 dl vízben elkeverjük a keményítőt. Az epret elkezdjük főzni, leturmixoljuk, hozzáadjuk a keményítőt és sűrűsödésig kevergetjük. Ráöntjük a tészta tetejére.
  3. Eper helyett lekvárral is megkenhetjük.
  4. A csokit edénybe törjük, hozzáadjuk a tejszít és addig melegítjük, amíg a csoki fel nem oldódik és el nem keveredik a tejszínnel. Ezt is ráöntjük a süteményre.
  5. Amikor a csoki már megkötött, felszeleteljük, tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása