Epres mézeskalács sütemény

Recept Epres mézeskalács sütemény
KÜLDÖTT KÉPEK

Az egyik legegyszerűbb édesség, amit valaha készítettem. Kávéhoz ideális, az ízvilágnak köszönhetően pedig bármilyen ünnep alkalmával megállja a helyét. Szerző: Marta

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

Tészta:

300 gporcukor
400 grétesliszt
2 ev. kanálkakaó
2 dbtojás
4 ev. kanállekvár
1 dclolaj
1/2 ltej
1 csomagmézeskalács fűszerkeverék
1/2 kv. kanálszódabikarbóna

Epres rész:

400 gfagyasztott eper
3 ev. kanálkristálycukor
100 mlvíz
1-2 ev. kanálkeményítő

Öntet:

180 mlhabtejszín
300 gcsokoládé

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tészta hozzávalóit elkeverjük (kézi robotgépet használtam), kivajazott és liszttel beszórt tepsibe tesszük. A tetejére ízlés szerint csokit is tördelhetünk. 180 fokos sütőben készre sütjük.
  2. Az epret edénybe tesszük, hozzáadjuk a cukrot. 2 dl vízben elkeverjük a keményítőt. Az epret elkezdjük főzni, leturmixoljuk, hozzáadjuk a keményítőt és sűrűsödésig kevergetjük. Ráöntjük a tészta tetejére.
  3. Eper helyett lekvárral is megkenhetjük.
  4. A csokit edénybe törjük, hozzáadjuk a tejszít és addig melegítjük, amíg a csoki fel nem oldódik és el nem keveredik a tejszínnel. Ezt is ráöntjük a süteményre.
  5. Amikor a csoki már megkötött, felszeleteljük, tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás