Epres sajttorta sütés nélkül

A jó hideg epres sajttorta sütés nélkül kiválóan zárhatja a tikkasztó melegben a fárasztó napokat. Amikor már a ház elcsendesedett, egy kicsit magunkkal is tudunk foglalkozni, és a jól megérdemelt pihenést még jobbá teheti ez a desszert. Az egyetlen hátránya, hogy a desszertet előző nap érdemes elkészíteni (vagy reggel), mert idő kell ahhoz, hogy lehűljön és az ízek összeérjenek. Szerintem ezt megéri kivárni. Csak arra kell ügyelni, hogy a családtagok nehogy előbb felfedezzék a desszertet, mert akkor garantáltan nem marad belőle estére.

Hozzáadta:, 27.6.2017
Kategória: Desszertek, Sütés nélküli receptek
Recept Epres sajttorta sütés nélkül

Hozzávalók

Kekszes alaphoz:
180 gkedvenc száraz kekszünk
80 gfelolvasztott vaj
Sajtos töltelékhez szükségünk lesz:
240 gmascarpone vagy más natúr krémsajt
50 gkristálycukor
1 kv. kanálvanília kivonat
250 mlhabtejszín, legalább 33%-os, de a legjobb a 40%-os
Gyümölcsös réteg:
700 - 800 gfriss eper
150 gfagyasztott málna
1-2 ev. kanálkristálycukor
1/2-1 kv. kanálétkezési keményítő

Elkészítés menete

  1. A kekszet ledaráljuk és elkeverjük a felolvasztott vajjal. A keveréket egy kör alakú tortaforma aljára nyomkodjuk. Ügyeljünk arra, hogy az alapból kb. 0.5-1 cm magasan a forma oldalára is kerüljön. Amíg a tölteléket elkészítjük, a kekszes alapot hűtőszekrénybe tesszük.Tipp: TOP 13 ellenállhatatlan kuglóf recept, amivel mindenkit levesz a lábáról
  2. A krémsajtot a cukorral krémesre dolgozzuk, közben hozzáadjuk a vanília kivonatot. A habtejszínből tejszínhabot készítünk, majd óvatosan beledolgozzuk a sajtos keverékbe. a krémet rákenjük a kekszes alapra és elsimítjuk. A tortaformát fóliával letakarjuk, majd legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. Amíg az alap a hűtőszekrényben pihen, elkészítjük a gyümölcsös réteget.
  3. A málnát egy főzőedénybe tesszük, megszórjuk a cukorral, felforraljuk és átpasszírozzuk. Ismét felforraljuk. Egy evőkanálnyi vízben feloldjuk a keményítőt, hozzáadjuk a málnához és pár percig együtt főzzük. A málnának be kell sűrűsödnie. Ezután levesszük a tűzről és kihűtjük.Tipp: 14 inspiráló húsvéti fogás - a legjobbak legjobbjai
  4. A megmosott epret félbe vágjuk, majd leöntjük a málnás mártással. Óvatosan elkeverjük, az epreket szépen minden részén érje a szósz. Az epres réteget rákanalazzuk a kekszes-krémes alapra, majd legalább egy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük.
  5. Ha nincs kedvünk a málnás szósszal bajlódni, akkor ezt egész egyszerűen kihagyjuk, a krémre rászórjuk a feldarabolt epret, majd tortazselével leöntjük.Tipp: 19 édes és sós tekercs receptje: inspiráció a húsvéti ünnepi asztalra

Blogom: Víkendové pečení