TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Legjobb desszertek Sajttorta Epres sajttorta sütés nélkül
Epres sajttorta sütés nélkül
Recept Epres sajttorta sütés nélkül
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A jó hideg epres sajttorta sütés nélkül kiválóan zárhatja a tikkasztó melegben a fárasztó napokat. Amikor már a ház elcsendesedett, egy kicsit magunkkal is tudunk foglalkozni, és a jól megérdemelt pihenést még jobbá teheti ez a desszert. Az egyetlen hátránya, hogy a desszertet előző nap érdemes elkészíteni (vagy reggel), mert idő kell ahhoz, hogy lehűljön és az ízek összeérjenek. Szerintem ezt megéri kivárni. Csak arra kell ügyelni, hogy a családtagok nehogy előbb felfedezzék a desszertet, mert akkor garantáltan nem marad belőle estére.

Viki78    ·   27.6.2017

Epres sajttorta sütés nélkül

A jó hideg epres sajttorta sütés nélkül kiválóan zárhatja a tikkasztó melegben a fárasztó napokat. Amikor már a ház elcsendesedett, egy kicsit magunkkal is tudunk foglalkozni, és a jól megérdemelt pihenést még jobbá teheti ez a desszert. Az egyetlen hátránya, hogy a desszertet előző nap érdemes elkészíteni (vagy reggel), mert idő kell ahhoz, hogy lehűljön és az ízek összeérjenek. Szerintem ezt megéri kivárni. Csak arra kell ügyelni, hogy a családtagok nehogy előbb felfedezzék a desszertet, mert akkor garantáltan nem marad belőle estére.

Alapanyagok

Kekszes alaphoz:

180 g
kedvenc száraz kekszünk
80 g
felolvasztott vaj

Sajtos töltelékhez szükségünk lesz:

240 g
mascarpone vagy más natúr krémsajt
50 g
kristálycukor
1 kv. kanál
vanília kivonat
250 ml
habtejszín, legalább 33%-os, de a legjobb a 40%-os

Gyümölcsös réteg:

700 - 800 g
friss eper
150 g
fagyasztott málna
1-2 ev. kanál
kristálycukor
1/2-1 kv. kanál
étkezési keményítő
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A kekszet ledaráljuk és elkeverjük a felolvasztott vajjal. A keveréket egy kör alakú tortaforma aljára nyomkodjuk. Ügyeljünk arra, hogy az alapból kb. 0.5-1 cm magasan a forma oldalára is kerüljön. Amíg a tölteléket elkészítjük, a kekszes alapot hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A krémsajtot a cukorral krémesre dolgozzuk, közben hozzáadjuk a vanília kivonatot. A habtejszínből tejszínhabot készítünk, majd óvatosan beledolgozzuk a sajtos keverékbe. a krémet rákenjük a kekszes alapra és elsimítjuk. A tortaformát fóliával letakarjuk, majd legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. Amíg az alap a hűtőszekrényben pihen, elkészítjük a gyümölcsös réteget.
  3. A málnát egy főzőedénybe tesszük, megszórjuk a cukorral, felforraljuk és átpasszírozzuk. Ismét felforraljuk. Egy evőkanálnyi vízben feloldjuk a keményítőt, hozzáadjuk a málnához és pár percig együtt főzzük. A málnának be kell sűrűsödnie. Ezután levesszük a tűzről és kihűtjük.
  4. A megmosott epret félbe vágjuk, majd leöntjük a málnás mártással. Óvatosan elkeverjük, az epreket szépen minden részén érje a szósz. Az epres réteget rákanalazzuk a kekszes-krémes alapra, majd legalább egy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük.
  5. Ha nincs kedvünk a málnás szósszal bajlódni, akkor ezt egész egyszerűen kihagyjuk, a krémre rászórjuk a feldarabolt epret, majd tortazselével leöntjük.

Blogom: Víkendové pečení

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása