Epres süti sütés nélkül

Recept Epres süti sütés nélkül
KÜLDÖTT KÉPEK

Az eper tökéletes gyümölcs. Kellemesen édes és savanykás is egyben. Tökéletesen beleilleszthető jobbnál jobb süteményekbe.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:

ALAPANYAGOK

Alap

150 gkeksz

Epres réteg

300 gfriss eper
1 csomagepres pudingpor
30 gepres fehérjepor
50 mlvíz

Tejszínes réteg

250 mlhabtejszín
1 csomaghabfixáló
100 glágy túró
1 csomagvaníliacukor

Tetejére

40 gcsokoládé
2 kávéskanáltej
liofilizált/friss eper

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A keksszel kibéleljük a kör alakú formát (20 cm).
  2. Az epret leturmixoljuk. A pudingport és fehérjeport a vízben csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk az eperpüréhez. Addig főzzük, amíg sűrű epres kását nem kapunk. A kapott sűrű pudingot rávisszük a kekszre.
  3. A habtejszínt a habfixálóval habbá verjük. A túrót a cukorral kikeverjük, majd beledolgozzuk a tejszínhabba. Ez kerül az epres réteg tetejére.
  4. Ráteszünk egy réteg kekszet. A csokit kevés tejjel együtt felolvasztjuk, majd a desszert tetejére csorgatjuk. Erre szórjuk rá az epret. Hűtőbe tesszük, majd tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás