Epres szelet sütés nélkül

A neve akár gyümölcsös szelet sütés nélkül is lehetne, mert ez a desszert szintem inden gyümölccsel tökéletes. A finom túrós krém a keksszel nagyon jól passzol, a tetejét pedig szeletelt gyümölccsel és gyümölcszselével tehetjük felejthetetlenné. Frissítő, lágy, gyümölcsös, megvan benne minden, amitől egy desszert zseniális lehet. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt tökéletes!

Recept Epres szelet sütés nélkül

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
1 kgtúró
150 gvaj
1 bögreporcukor
2 csomagvanília ízű pudingpor
1 ev. kanálkukoricakeményítő
3 dbtojás
1/3 bögrehideg tej
1 dbcitrom - héja
Szükségünk lesz még:
32 dbkeksz (petit beurre)
650 geper
2 csomageper ízű gyümölcskocsonya

Elkészítés menete

  1. A vajat edénybe tesszük, kis lángon felolvasztjuk. Hozzáadjuk a cukrot és addig keverjük, amíg a cukor fel nem oldódik.
  2. Hozzáadjuk a túrót és addig keverjük, amíg sima állagú krémet nem kapunk. Az elkészült krémet levesszük a tűzről.
  3. A tojást habosra verjük és belekeverjük a túrós krémbe. Visszatesszük a tűzre és addig kevergetjük, amíg fel nem forr.
  4. A pudingport és a kukoricakeményítőt a tejbe tesszük és csomómentesre keverjük. Sűrű kását főzünk, hozzáadjuk a citrom reszelt héját.
  5. Előkészítjük a 25x25 cm-es sütőformát, sütőpapírral kibéleljük, az aljára tesszük a kekszet. Rátesszük a krém felét, egy újabb réteg kekszet, majd a túrós krém másik felét. Hűtőszekrénybe tesszük, amíg a krém meg nem köt.
  6. Miután megkötött, a tetejére tesszük a felszeletelt epret és ráöntjük a gyümölcskocsonyát, amit a csomagoláson szereplő útmutató szerint készítünk el. Megvárjuk, míg a kocsonya megköt. Jó étvágyat!