Epres szelet sütés nélkül

Recept Epres szelet sütés nélkül
KÜLDÖTT KÉPEK

A neve akár gyümölcsös szelet sütés nélkül is lehetne, mert ez a desszert szintem inden gyümölccsel tökéletes. A finom túrós krém a keksszel nagyon jól passzol, a tetejét pedig szeletelt gyümölccsel és gyümölcszselével tehetjük felejthetetlenné. Frissítő, lágy, gyümölcsös, megvan benne minden, amitől egy desszert zseniális lehet. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt tökéletes!

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

1 kgtúró
150 gvaj
1 bögreporcukor
2 csomagvanília ízű pudingpor
1 ev. kanálkukoricakeményítő
3 dbtojás
1/3 bögrehideg tej
1 dbcitrom - héja

Szükségünk lesz még:

32 dbkeksz (petit beurre)
650 geper
2 csomageper ízű gyümölcskocsonya

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A vajat edénybe tesszük, kis lángon felolvasztjuk. Hozzáadjuk a cukrot és addig keverjük, amíg a cukor fel nem oldódik.
  2. Hozzáadjuk a túrót és addig keverjük, amíg sima állagú krémet nem kapunk. Az elkészült krémet levesszük a tűzről.
  3. A tojást habosra verjük és belekeverjük a túrós krémbe. Visszatesszük a tűzre és addig kevergetjük, amíg fel nem forr.
  4. A pudingport és a kukoricakeményítőt a tejbe tesszük és csomómentesre keverjük. Sűrű kását főzünk, hozzáadjuk a citrom reszelt héját.
  5. Előkészítjük a 25x25 cm-es sütőformát, sütőpapírral kibéleljük, az aljára tesszük a kekszet. Rátesszük a krém felét, egy újabb réteg kekszet, majd a túrós krém másik felét. Hűtőszekrénybe tesszük, amíg a krém meg nem köt.
  6. Miután megkötött, a tetejére tesszük a felszeletelt epret és ráöntjük a gyümölcskocsonyát, amit a csomagoláson szereplő útmutató szerint készítünk el. Megvárjuk, míg a kocsonya megköt. Jó étvágyat!
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás